П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКомпот «Полуничний мохіто» на зиму

Компот «Полуничний мохіто» на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Клубничное варенье, клубничый сок и компот, клубничный мармелад все знают.  А клубничный мохито пробовали?

Пропонуємо рецепт нового компоту на зиму: м’ята з лимоном чудово поєднуються з полуницею і надають компоту свіжу нотку.

Продукти:

Полуниця – 500 г
М’ята – 10 г
Цукровий пісок – 300 г
Лимон – 20 г
Вода – 3 л

Готуємо:

  • Промиваємо ягоди та видаляємо хвостики.
  • Можна не стерилізувати банки, просто ретельно промити із содою.
  • На дно банки кладемо гілку м’яти, три кружечки лимона та полуницю.
  • Ставимо воду на вогонь, чекаємо поки закипить і заливаємо полуницю. Залишаємо на 30 хв.
  • Проціджуємо настій у каструлю. Кладемо цукровий пісок.
  • Знову ставимо на вогонь, варимо ще 3 хв. (після закипання).
  • Знову заливаємо в банки та закриваємо кришками.
  • Перевернути їх вгору дном, замотати ковдрою, почекати поки охолонуть.

Забираємо у прохолодне місце.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні