Пропонуємо рецепт нового компоту на зиму: м’ята з лимоном чудово поєднуються з полуницею і надають компоту свіжу нотку.
Продукти:
Полуниця – 500 г
М’ята – 10 г
Цукровий пісок – 300 г
Лимон – 20 г
Вода – 3 л
Готуємо:
- Промиваємо ягоди та видаляємо хвостики.
- Можна не стерилізувати банки, просто ретельно промити із содою.
- На дно банки кладемо гілку м’яти, три кружечки лимона та полуницю.
- Ставимо воду на вогонь, чекаємо поки закипить і заливаємо полуницю. Залишаємо на 30 хв.
- Проціджуємо настій у каструлю. Кладемо цукровий пісок.
- Знову ставимо на вогонь, варимо ще 3 хв. (після закипання).
- Знову заливаємо в банки та закриваємо кришками.
- Перевернути їх вгору дном, замотати ковдрою, почекати поки охолонуть.
Забираємо у прохолодне місце.