Призначають цю дієту при запорах. Їжу рекомендується приймати не менше 4 разів на день невеликими порціями.
До списку дозволених продуктів увійшли: овочі (особливо буряк, морква, помідори, гарбуз, кабачок, цвітна капуста), зелень, нежирне м’ясо, курячі яйця,зварені некруто (не більше одного на день), і кисломолочні продукти.
Також рекомендовано овочеві супи, можна на слабкому м’ясному або рибному бульйоні, риба нежирних сортів, морепродукти, розсипчасті каші, несолоне вершкове масло, нерафіновані рослинні олії – оливкова і кукурудзяна.
Як спеції можна використовувати корицю, ваніль, лавровий лист, порубану свіжу зелень – кріп, селеру, петрушку.
Солодкі страви дозволено у вигляді свіжих та печених фруктів у великій кількості. Добре допомагають від запору сливи, інжир, диня, абрикоси, чорнослив. Можна їсти варення, муси, джеми, пастилу, мармелад.
Пити можна свіжі соки, відвар шипшини, відвар висівок, неміцний чай.
ЗАБОРОНЕНО вживати: молочні каші, борошняні вироби, картоплю, виноград, торти, морозиво, шоколад, жирне м’ясо, кислі фрукти, банани, гриби, гострі соуси, рис, манку, вермішель, в’язкі каші, консерви, редьку, редис, айву, будь-які газовані напої, яйця в смаженому вигляді або круто зварені, а також міцні гарячі напої.
Також із раціону необхідно виключити смажену їжу, міцні бульйони, копченості та алкогольні напої.