Статті

Готуємо смачно: шарлотка з полуницею

Полуницю найкраще їсти свіжою, а нетримати її в холодильнику. Купуючи полуницю, вибирайте темно-червоні ягоди без вм’ятин. Якщо ягоди все ж таки доведеться залишити в холодильнику на деякий час – не мийте їх попередньо і не обривайте хвостики. Мити полуницю потрібно безпосередньо перед їжею, даючи воді добре стекти.

І на обід, і десерт!

Стандартне поєднання для полуниці – з цукром та вершками. Урізноманітнити десертні варіанти можна не тільки будь-якими іншими молочними продуктами (сирогом, йогуртом), але й вершковими або навіть гострими сирами, такими як бри або пармезан.

А винахідливі гурмани вигадали шарлотку з полуниці.

Шарлотка з полуницею

Інгредієнти: полуниця – 350 грамів, борошно – 250 грамів, вершкове масло – 50 грамів, яйця – 2 штуки, цукор – 150 грамів, жирна сметана – 120 грамів, пакетик розпушувача, сіль та терта цедра – за смаком.

  • Розтопіть вершкове масло і остудіть.
  • Відокремте білки від жовтків і збийте їх у густу піну.
  • Додайте жовтки і знову збийте. Змішайте з вершковим маслом та сметаною і ще раз збийте.
  • Покладіть просіяне борошно, розпушувач і цедру. Перемішайте.
  • Полуницю почистіть, вимийте і обсушіть паперовим рушником. Великі ягоди можна розрізати, дрібні залиште повністю.
  • Форму діаметром 24 сантиметри застелите папером для випічки, змастіть маслом і вилийте туди тісто з ягодами.

Нагрійте духовку до 170 градусів і випікайте шарлотку до готовності 35-40 хвилин.

Новое на сайте

  • Статті

Хочете хорошу пам’ять – треба більше спати: що відкрили вчені

Здоровий сон – це основа гарного самопочуття.

08/04/2025 21:16
  • Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає.…

08/04/2025 20:34
  • Статті

Екзема, псоріаз та алергії: як уникнути весняного загострення

Зміна сезону часто викликає посилення симптомів хронічних шкірних захворювань: екземи, псоріазу, грибка, алергії.

08/04/2025 19:58
  • Новини

В очікуванні Великодня: готуємо заздалегідь домашню ковбасу

Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.

08/04/2025 18:39
  • Статті

Хочете взяти кредит: які ризики вас чатують і де треба проявити обережність

Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…

08/04/2025 17:45
  • Статті

Чому українцям за кордоном складно поновити пенсію?

На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…

08/04/2025 16:46