Полуницю найкраще їсти свіжою, а нетримати її в холодильнику. Купуючи полуницю, вибирайте темно-червоні ягоди без вм’ятин. Якщо ягоди все ж таки доведеться залишити в холодильнику на деякий час – не мийте їх попередньо і не обривайте хвостики. Мити полуницю потрібно безпосередньо перед їжею, даючи воді добре стекти.
І на обід, і десерт!
Стандартне поєднання для полуниці – з цукром та вершками. Урізноманітнити десертні варіанти можна не тільки будь-якими іншими молочними продуктами (сирогом, йогуртом), але й вершковими або навіть гострими сирами, такими як бри або пармезан.
А винахідливі гурмани вигадали шарлотку з полуниці.
Шарлотка з полуницею
Інгредієнти: полуниця – 350 грамів, борошно – 250 грамів, вершкове масло – 50 грамів, яйця – 2 штуки, цукор – 150 грамів, жирна сметана – 120 грамів, пакетик розпушувача, сіль та терта цедра – за смаком.
- Розтопіть вершкове масло і остудіть.
- Відокремте білки від жовтків і збийте їх у густу піну.
- Додайте жовтки і знову збийте. Змішайте з вершковим маслом та сметаною і ще раз збийте.
- Покладіть просіяне борошно, розпушувач і цедру. Перемішайте.
- Полуницю почистіть, вимийте і обсушіть паперовим рушником. Великі ягоди можна розрізати, дрібні залиште повністю.
- Форму діаметром 24 сантиметри застелите папером для випічки, змастіть маслом і вилийте туди тісто з ягодами.
Нагрійте духовку до 170 градусів і випікайте шарлотку до готовності 35-40 хвилин.