Листковий пиріг з картоплею
Листкове тісто – 400 грамів, картопля – 2-3 штуки, рослинна олія – 2 столові ложки, сіль, перець, приправи та зелень – за смаком.
На аркуші пергаменту розкотити тісто тонким прямокутним пластом.
Перекласти пергамент на деко. Загнути краї тіста приблизно на 1 сантиметр. Притиснути їх виделкою, утворюючи гарний візерунок. Зробити на тісті кілька проколів виделкою, щоб воно не набрякло під час випікання.
Очистити картоплю і нарізати тонкими пластинками. Викласти картоплю на тісто, полити олією, посипати сіллю, перцем і будь-якою приправою.
Пиріг запікати при температурі 190 градусів 35-40 хвилин. Пиріг має підрум’янитися, а картопля – стати м’якою.
Готову страву прикрасити рештою трав і подавати зі сметаною.
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.
У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…
“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…