При правильному приготуванні та застосуванні ця сировина допоможе в лікуванні інших захворювань і станів.
Розповідає православна травниця Любов Харитонова:
«Квіти липи усі ви знаєте. А про листя липи й не чули.
Листочки липи – потужні антигіпоксанти: вони прибирають кисневе голодування клітин головного мозку. Квіти і листя липи, до того ж, розріджують кров. Мама казала мені, що у голодний час вони їли листя липи. Організм ставав міцнішим, підвищувався імунітет.
Листя липи можна збирати весь час, не лише навесні.
До речі, деяке листя – наприклад, берези, клена – потрібно використовувати жовтим. До осені воно накопичує речовину, яка потрібна нашому організму.
Листя берези можна використовувати до облітання.
А жовте листя клена потрібне тим, хто має суглобові хвороби. Якщо ви по три листочки заварюватимете і питимете, солі йтимуть геть».
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…