Які приправи полегшують травлення?
Майоран – приправа, яка страви, що важко перетравлюються, може зробити легкозасвоюваними. Це насамперед стосується квасолі, гороху, бобів, капусти та м’яса. Ще майоран відмінно поєднується з піцею та пастою.
Асафетида. «Cмолу» з концентрованим ароматом цибулі та часнику зазвичай додають у м’ясо та боби – полегшує перетравлення важкої їжі.
Як зміцнити волосся?
Взяти 100 г листя кропиви, подрібнити, залити склянкою окропу, тримати на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин.
Охолодити до 30-40°С, процідити і додати у відвар сік половинки лимона.
Відвар втирати у шкіру голови перед сном протягом місяця. Зберігати у холодильнику, перед застосуванням підігрівати приблизно до 40°С.
Справляємося з безсонням
При безсонні допоможе насіння кропу. 2 чайні ложки подрібненого насіння настоювати 2 години у 2 склянках окропу, потім процідити. Пити по півсклянки 3 рази на день за півгодини до їди і 1 склянку на ніч.
Не допускаємо утворення зубного каменю
Для профілактики утворення зубного каменю взяти 30 г молодих гілок волоського горіха і у склянці води варити 15 хвилин. Змочувати зубну щітку цим відваром і чистити зуби 2-3 рази на день.
Як швидко очистити змішувач та мийку?
- Нагрійте 0,5 літра води, розбавте в ній 1 столову ложку лимонної кислоти.
- Візьміть паперовий рушник або серветки, змочіть їх у розчині, «обклейте» поверхню мийки та змішувач. У такому вигляді мийку залиште на півгодини.
- Після цього папір приберіть та ретельно промийте мийку та змішувач.
- У такий спосіб ви зможете видалити вапняний наліт навіть у важкодоступних місцях, наприклад, у бордюрах миття.
Змішувач також можна протерти пергаментним папером, який добре стирає вапняний наліт.
Ховаємо зимове взуття на зберігання правильно
Перед тим як сховати зимове взуття на зберігання, врахуйте, що чоботи з високою халявою в жодному разі не можна згинати. Їх треба зберігати, вставивши у халяву спеціальний картон або старий журнал.