Амарант містить ненасичені жирні кислоти, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни А, С, D, Е, B1, B2, а також лізин, завдяки якому шкіра зберігає пружність, а судини – еластичність.
Але найголовніше – це наявність в амаранті сквалену, який бореться з раковими клітинами і підвищує імунітет.
Крім того, під час цвітіння в листі амаранту міститься кальцію в 15 разів більше, ніж у сирі, тому його застосовують при остеопорозі.
А велика кількість вітаміну А уповільнює розвиток катаракти і відновлює гостроту зору.
За смаком молоде листя амаранту нагадує шпинат. З нього готують салати і супи, заварюють у вигляді чаю, зокрема у складі трав’яних зборів.
З амарантової крупи готують кашу, а олію з насіння амаранту використовують як звичайну рослинну, додаючи у будь-які страви.
Зерна амаранту на смак схожі на горіхи. З них готують не лише олію, але і борошно, яке не містить глютену.
Протипоказань у використанні амаранту дуже небагато. Його небажано вживати тим, хто страждає на жовчнокам’яну, сечокам’яну хвороби, панкреатит або холецистит.
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…