Амарант містить ненасичені жирні кислоти, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни А, С, D, Е, B1, B2, а також лізин, завдяки якому шкіра зберігає пружність, а судини – еластичність.
Але найголовніше – це наявність в амаранті сквалену, який бореться з раковими клітинами і підвищує імунітет.
Крім того, під час цвітіння в листі амаранту міститься кальцію в 15 разів більше, ніж у сирі, тому його застосовують при остеопорозі.
А велика кількість вітаміну А уповільнює розвиток катаракти і відновлює гостроту зору.
За смаком молоде листя амаранту нагадує шпинат. З нього готують салати і супи, заварюють у вигляді чаю, зокрема у складі трав’яних зборів.
З амарантової крупи готують кашу, а олію з насіння амаранту використовують як звичайну рослинну, додаючи у будь-які страви.
Зерна амаранту на смак схожі на горіхи. З них готують не лише олію, але і борошно, яке не містить глютену.
Протипоказань у використанні амаранту дуже небагато. Його небажано вживати тим, хто страждає на жовчнокам’яну, сечокам’яну хвороби, панкреатит або холецистит.
Люди, яким встановлено інвалідність, мають право на пенсію та низку доплат від держави. Скільки будуть…
Балконний дим, тютюновий запах у під’їзді, недопалки під ногами біля дитячих гойдалок — усі ці…
Календар церковних свят на грудень 2025 року. Не пропустіть оновлені дати найважливіших церковних свят, які…
Прання – щоденна рутина, без якої важко уявити сучасний побут. Проте багато хто досі запускає…
Коли ми думаємо про благоустрій простору - двору, площі, вхідної групи або тераси, - зазвичай…
Нічні опади і м'який день. Синоптики опублікували прогноз на п'ятницю.