Якісна заморожена риба має бути покрита тонким шаром крижаної глазурі, луска, плавці – цілими, хвіст не вигнутий, а очі – прозорі. Якщо на крижаній кірці жовтий є наліт і тріщини, а тушки риби злиплися між собою, значить продукт вже розморожували. Також спеціалісти радять купувати цілу тушку риби, це гарантія того, що її нічим не обробляли.
Якщо риба у вакуумній упаковці – звертайте увагу на термін придатності і час її вилову. У замороженому стані вона може зберігатися один або два місяці, але не більше.
Будь-яку морожену рибу краще розморожувати в холодильнику на нижній полиці, прикривши її харчовою плівкою. Розморожені таким чином рибна тушка або вже оброблене філе зберігають максимум корисних властивостей і при приготуванні не розпадаються на волокна. Не бійтеся приступати до готування, коли всередині риба ще не встигла повністю розтанути – так вона буде навіть соковитішою.
Біле і сухе м’ясо хека не містить жирів, але в ньому є життєво важливий білок, що має високу харчову цінність.
Хек (тушки) – 2 штуки, сік томатний – 500 мілілітрів, цибуля – 2 штуки, морква – 2 штуки, борошно пшеничне – 7-8 столових ложок, олія – 3 столові ложки, сіль і перець – за смаком.
Хек розділити на філе, промити, прибрати геть хребет. Нарізати шматочками, посипати сіллю. У глибоку миску насипати борошно, обваляти кожен шматочок філе. На сковороді розігріти олію, обсмажити хек з двох боків до золотистої скоринки. Моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати півкільцями. Їх також протушкувати до золотистого кольору. На окрему сковороду насипати 2 столові ложки борошна і обсмажити протягом 30 секунд. Влити томатний сік, всипати спеції й покласти лавровий лист. Тушкувати соус 5-7 хвилин, помішуючи, до загусання. У чавунну сковороду або каструлю викласти третину соусу, зверху – половину від загальної кількості риби, далі – половину моркви та цибулі. Так повторювати, доки інгредієнти не закінчаться. Насамкінець полити все томатним соусом, поставити каструлю на вогонь і тушквати під кришкою 15 хвилин.
У м’ясі мінтаю міститься багато хрому, заліза та йоду. Він сприяє зниженню рівня глюкози та холестерину в крові й допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози.
Мінтай (філе) – 400 грамів, масло вершкове – 70 грамів, молоко – 300 мілілітрів, борошно – 1 столова ложка, часник – 2 зубчики, розмарин сушений – 1 чайна ложка, сіль та перець – за смаком.
Філе мінтаю розморозити, промити і нарізати невеликими шматочками. У сотейник або невелику каструлю викласти вершкове масло, розтопити на невеликому вогні. Додати в масло борошно і швидко все перемішати. Потім влити молоко невеликими порціями, помішуючи постійно соус вінчиком. Готувати до загусання приблизно 2-3 хвилини. Часник очистити і нарізати пластинами. Лавровий листок розламати на дрібні шматочки. Підготувати сушений розмарин. Додати в соус часник, розмарин, сіль, дрібку меленого перцю і перемішати. Підготовлену рибу викласти у соус. Акуратно все перемішати. Тушкувати рибу 7-8 хвилин на невеликому вогні.
Правильно приготовлена салака не просто дуже смачна страва, а й корисна. Завдяки високому вмісту амінокислот і омега-3 жирних кислот ця риба, при регулярному вживанні, благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи.
Салака – 0,5 кілограма, помідори – 3-4 штуки, часник – 2 зубчики, орегано сушений – 1 чайна ложка, сіль – 1 чайна ложка, сухарі панірувальні – 100 грамів, олія рослинна – 3 столові ложки, перець.
Рибу очистити і розділити на філе. Решту інгредієнтів розділити на дві частини. Змастити пергаментний папір олією і викласти рибу черевцями вгору, посолити і поперчити. Нарізати зверху помідори на чвертки і дрібно нарубати часник. Додати орегано, панірувальні сухарі. Перевернути рибу, знову посолити, поперчити, розкласти помідори, часник, додати орегано, посипати сухарями і полити олією. Розігріти духовку і запікати рибу при 180 градусах 15-20 хвилин.
Щоб риба не розвалювалася у процесі приготування на сковороді, кожен шматок потрібно попередньо протерти паперовим рушником та просолити протягом 10-15 хвилин. Відправити на сковороду і смажити до утворення золотистої скоринки.
На які доплати та надбавки можуть розраховувати пенсіонери, досягнувши віку 70 років і більше, що…
Частину українців змусять повернути гроші, виплачені на оплату комунальних послуг, назад державі. Стало відомо, кого…
Багато хто вважає, що кориснішої риби ніж лосось немає і бути не може. Але це…
Частина українських пенсіонерів отримують виплати від Пенсійного фонду на банківські картки. Що треба знати пенсіонерам…
Мрієш про новий смартфон, геймерську консоль чи розумний гаджет для дому? Тоді час зазирнути до…
6 червня очікується погода без опадів, за винятком західних областей. У п'ятницю буде дуже тепло,…