Кафе со здоровыми завтраками
Але неприємностей нашому шлунку можуть завдати навіть нешкідливі, на перший погляд, продукти.
БУТЕРБРОД. Бутерброд миттю забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. При цьому він не містить нічого корисного. Якщо ви звикли до бутербродів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.
КАВА. Кава подразнює слизові оболонки нашого організму. При постійному вживанні кави натще може виникнути гастрит. Краще пити каву після повноцінного сніданку.
КАША ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ. Основна проблема таких каш у тому, що після обробки для отримання продукту швидкого приготування вони значною мірою втрачають свої корисні властивості. Корисні вуглеводи перетворюються на цукри, які додають калорій. А каші із фруктами – як правило, рекламний хід. Якщо там і є сухофрукти, їх мало, що компенсується додаванням ароматизаторів і підсилювачів смаку. Набагато корисніше приготувати звичайну кашу і додати до неї заморожені фрукти, ягоди, сухофрукти.
СОЛОДКА ВИПІЧКА. Булочки та інші солодощі викликають швидке підвищення рівня глюкози в крові і посилення вироблення інсуліну. Це створює навантаження на підшлункову залозу. А дріжджі подразнюють стінки шлунку і викликають підвищене газоутворення.
ЙОГУРТ. Цей кисломолочний продукт при вживанні натщесерце може збільшити концентрацію шлункового соку. У результаті це може негативно вплинути на роботу системи травлення. Йогурт радять вживати через дві години після основного прийому їжі або перед сном.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.