Шафран – це натуральний барвник оранжевого кольору, а також популярна в кулінарії спеція. Іноді шафран називають крокусом, а отримують його з висушених приймочок рослини сімейства ірисових.
Шафран надає страві своєрідного аромату і смаку, проте треба бути обережним – у великих кількостях шафран небезпечний: 10 грамів шафрану – смертельна доза для людини. Але якщо ви додаватимете шафран у страви в невеликих кількостях, він принесе організму користь і допоможе позбавитися багатьох захворювань.
У народній медицині шафран здавна використовували як засіб
Шафран добре впливає на серцево-судинну систему та розумову діяльність людини.
Крім того, ефірна олія шафрану вважається сильним антиоксидантом, який знищує ракові клітини.
Шафран також допомагає покращити зір при м’язовій дегенерації та пігментному ретиніті, а також при природних процесах погіршення зору у похилому віці.
Що стосується протипоказань, то шафран не можна вживати людям з біполярним розладом, алергією на кукіль та ослабленим організмом.
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.
Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…
Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?