Шафран – це натуральний барвник оранжевого кольору, а також популярна в кулінарії спеція. Іноді шафран називають крокусом, а отримують його з висушених приймочок рослини сімейства ірисових.
Шафран надає страві своєрідного аромату і смаку, проте треба бути обережним – у великих кількостях шафран небезпечний: 10 грамів шафрану – смертельна доза для людини. Але якщо ви додаватимете шафран у страви в невеликих кількостях, він принесе організму користь і допоможе позбавитися багатьох захворювань.
У народній медицині шафран здавна використовували як засіб
Шафран добре впливає на серцево-судинну систему та розумову діяльність людини.
Крім того, ефірна олія шафрану вважається сильним антиоксидантом, який знищує ракові клітини.
Шафран також допомагає покращити зір при м’язовій дегенерації та пігментному ретиніті, а також при природних процесах погіршення зору у похилому віці.
Що стосується протипоказань, то шафран не можна вживати людям з біполярним розладом, алергією на кукіль та ослабленим організмом.
Пенсійний фонд виплачує додаткову грошову допомогу українцям, яким виповнилося 65 років. Але є умова.
Частині українців надають нову гуманітарну допомогу. Як отримати продуктовий набір.
Частині українців доведеться повторно подавати заяву для отримання субсидії на житлово-комунальні послуги. Кого саме це…
В Україні почали діяти нові правила проходження технічного огляду автомобілів. Що змінилося і за що…
Частина українських пенсіонерів можуть отримати нову одноразову грошову допомогу. Куди звертатися.
Закордонний стаж в Україні зараховуватимуть по-новому. Пенсійний експерт пояснив, чи можн заробити пенсію, працюючи в…