Шафран – це натуральний барвник оранжевого кольору, а також популярна в кулінарії спеція. Іноді шафран називають крокусом, а отримують його з висушених приймочок рослини сімейства ірисових.
Шафран надає страві своєрідного аромату і смаку, проте треба бути обережним – у великих кількостях шафран небезпечний: 10 грамів шафрану – смертельна доза для людини. Але якщо ви додаватимете шафран у страви в невеликих кількостях, він принесе організму користь і допоможе позбавитися багатьох захворювань.
У народній медицині шафран здавна використовували як засіб
Шафран добре впливає на серцево-судинну систему та розумову діяльність людини.
Крім того, ефірна олія шафрану вважається сильним антиоксидантом, який знищує ракові клітини.
Шафран також допомагає покращити зір при м’язовій дегенерації та пігментному ретиніті, а також при природних процесах погіршення зору у похилому віці.
Що стосується протипоказань, то шафран не можна вживати людям з біполярним розладом, алергією на кукіль та ослабленим організмом.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…