Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо потрібно знати про настільний електронний годинник перед покупкою?

Що потрібно знати про настільний електронний годинник перед покупкою?

Этот материал также доступен на русском языке
Останнім часом, завдяки своїй точній роботі та ідеальному дизайнерському рішенню, особливою популярністю користується настільний електронний годинник. Ще вони відомі тим, що оснащені безліччю додаткових функцій, чого не можна сказати про звичайний годинник з циферблатом і стрілками.

У чому перевага електронного годинника?

Всі настільні годинники можна розділити на три групи: електронні, кварцові та механічні. У механічних годинників найвища похибка. У таких годинниках для будильника щоразу потрібно проводити ручний взвод механізму. Якщо цього не зробити, то годинник зупиниться, і механізм не спрацює у потрібний час. Кварцовий годинник своїм зовнішнім виглядом дуже схожий на механічний: він також має циферблат зі стрілками. Але у кварцовому годиннику не потрібно щоразу зводити пружину, щоб спрацював будильник. Вони за цю функцію відповідає кроковий двигун, який працює від звичайних батарейок.

Найбільш сучасні і точні – це годинник настільний електронний. Їхня конструкція містить кварцові елементи, але без циферблата зі стрілками. Працюють вони за рахунок електронного генератора, що надає їм більшої точності. Час у такому годиннику виводиться на табло у вигляді цифр. Залежно від моделі, вони можуть працювати як від батарейок, так і від електромережі 220 В.

Додаткові функції електронного годинника

Настільний електронний годинник вважається найменшим за розміром, але разом з тим він може бути наповнений багатим додатковим функціоналом. Незважаючи на те, що такі годинники найчастіше використовуються як будильник, вони також виконують і естетичну функцію, гармонійно доповнюючи інтер’єр спальні. Настільний електронний годинник дуже часто оснащений підсвічуванням і з легкістю впорається з функціями невеликого нічника.

Якщо одного годинника з будильником недостатньо — можна придбати модель з додатковими функціями, наприклад, вбудованим радіоприймачем. Ще електронний годинник може бути доукомплектований термометром і барометром. Але такі пристрої вже називаються міні-метеостанція або електронний термометр та барометр із годинником.

Будильник в електронному годиннику може працювати за різними програмами. Він може спрацьовувати в точно встановлений час або з використанням функції відстроченого включення. Також можна використовувати функцію повторного ввімкнення сигналу будильника після певного часу після першого сигналу.

При виборі електронного годинника слід звернути увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Як матеріал може використовуватися міцний пластик, дерево, метал і навіть камінь. Матеріал, з якого виготовлений екран, також може відрізнятися залежно від моделі та ціни. Екран може бути виконаний як із пластику, так і з високоміцного скла.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні