Цього разу ми познайомимо вас з секретами приготування знаменитої біляївської юшки та старовинної авдіївської каші.
Біляївська юшка вважається кулінарною візитною карткою міста Біляївки в Одеській області. Традиційно знамениту страву готують рибалки на багатті. Цікаво, що рецептів юшки існує багато, у кожній родині є свій особливий, але найчастіше юшку готують з коропа.
Короп – 500-700 грамів, морква – 2-3 штуки, корінь селери – ¼ кореня або (100-150 грамів), цибуля – 1 штука, корінь петрушки – 1 штука, стебла петрушки – 1 штука, картопля – 2-3 штуки, вода – 3,5 літра, часник – 1-2 зубчики, лавровий лист – 5-6 штук, вершкове масло – 50 грамів, коньяк – 50 грамів, помідори – 3-4 штуки або томатна паста, запашний перець – 10-12 штук, зерна коріандру, сіль та перець – за смаком.
Очистити рибу і розрізати на порційні шматки.
Приготувати овочевий бульйон.
У каструлю додати шматки коропа і зерна коріандру.
Продовжувати варити ще 20 хвилин і посолити за смаком.
З готової юшки дістати половинки цибулі та корінь селери.
Рибу можна дістати і викласти на окрему тарілку, звідки зручніше її брати, уникнувши потрапляння кісток.
Готову юшку приправити свіжомеленим перцем, додати подрібнену зелень петрушки і вичавити один зубчик часнику.
Авдіївську кашу визнали нематеріальною спадщиною ще кілька років тому. Рецепт страви вже понад сто років мешканці Авдіївки (Донецька область) передають із покоління в покоління. Навіть є клуб любителів авдіївської каші.
Круглий рис – 1 склянка, 10 яєць, вершкове масло – 250 грамів, молоко – 3 склянки, сіль – щіпка, цукор – 2-3 столові ложки.
Рис залити водою і довести до кипіння. Воду злити, а рис просушити паперовим рушником. Закип’ятити молоко, додати в нього сіль, 1 столову ложку цукру, рису і вершкового масла. Довести до кипіння і варити 5 хвилин на маленькому вогні. Яйця збити з 1 або 2 столовими ложками цукру до однорідної маси, але не в піну. Додати в каструлю при постійному перемішуванні. Довести до кипіння і зняти з вогню. Загорнути каструлю в ковдру, накрити подушками і залишити на 2 години. Подавати з розтопленим вершковим маслом та ізюмом.
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…