Відповідає невролог Володимир Костенко:
«Раджу хоча б два-три рази на тиждень їсти шпинат. Він багатий на кальцій, а до того ж збільшує м’язову масу. У білокачанній та інших видах капусти – броколі, брюссельській, багато волокон, що очищають кишечник і покращують його мікрофлору.
Корисними є риба та морепродукти. Недорогі сорти морської жирної риби – скумбрія, оселедці – добре впливають на нервову систему та м’язову тканину, а мідії та морська капуста багаті на корисні мікроелементи.
На десерт раджу фініки, вони додають енергії: у них багато калію, магнію, кальцію. Джерело мікроелементів – мед і продукти бджільництва. Але їх не можна їсти при схильності до алергії й давати дітям до року.
Корисні ягоди – чорниця, малина, а особливо лохина. Її не дарма називають королевою ягід, адже вона містить рідкісні мікроелементи: селен, магній, марганець, цинк, а також вітамін К. Вони сприяють міцності кісток та зв’язок.
Їжу корисно готувати зі спецією куркумою або приправою карі, в яку входить куркумін. Ця речовина має неймовірний протизапальний ефект».
За матеріалами fakty.ua
Позбавити водійських прав можуть навіть тих, хто не порушує правила дорожнього руху. Банальна перевірка документів…
7 квітня в Україні відзначають Всесвітній день здоров'я. Християни вшановують пам'ять святого преподобного Юрія Мелітійського.…
До першої групи інвалідності належать люди, які повністю втратили працездатність і вимагають постійної опіки. Вони…
6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…
Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…
7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…