На цей раз це будуть рецепти наших читачів. Будемо раді, якщо ви поділитеся секретами приготування пісних страв: адже з понеділка починається Великий піст і триватиме він до 15 квітня.
Картопля – 600 грамів, приправа карі – 0,5 чайної ложки каррі, паприка – 2 чайні ложки, сіль – 1 чайна ложка, рослинна олія – 3 столові ложки, сушений часник, зелень та сіль – за смаком.
Подрібнити зелень і змішати зі спеціями, додати олію. Неочищену картоплю добре промити, розрізати на 6-8 частин уздовж. Помістити в каструлю, залити водою і варити 2 хвилини після закипання. З’єднати підготовлену суміш із спецій і гарячу картоплю. Все перемішати. У форму для випікання викласти картоплю шкіркою донизу в один шар. Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20-30 хвилин.
Світлана Миколаївна, м. Біла Церква»
«Варені яйця – 8 штук, консервовані помідори – 5 штук, твердий сир – 200 грамів, сметана – 3 столові ложки, ріпчаста цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, паприка, материнка, сіль та перець – за смаком.
Цибулю дрібно нарубати і обсмажити в олії. Додати подрібнені помідори та часник. Готувати соус близько 10 хвилин. Приправити сіллю, перцем, паприкою та материнкою. Яйця почистити, розділити навпіл і вийняти жовтки. Розтерти жовтки, додати тертий сир, сіль та перець. Наповнити половинки білків масою і помістити в одну форму з томатним соусом. Запікати закуску при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.
Аркадій Іванович, м. Харків»
«Курине філе – 2 штуки, морква по-корейськи – 100 грамів, печериці – 100 грамів, сметана – 3 столові ложки, твердий сир – 100 грамів, сіль, перець, зелень, вершкове масло або рослинна олія – за смаком.
Печериці помити і нарізати кубиками. Обсмажити в олії до готовності, посолити і поперчити. Додати зелень, столову ложку сметани, перемішати. Куряче філе промити і надрізати вздовж. Розгорнути як книжку, посолити, поперчити і змастити сметаною. На одне філе викласти смажені гриби, на друге – корейську моркву. Посипати тертим сиром. Згорнути філе в рулети і за необхідності скріпити зубочистками. Готувати на парі протягом 40 хвилин або запекти в духовці до золотистого кольору.
Степан Петрович, Миколаївська обл.»
«М’якуш гарбуза – 1 кілограм, вершки (або вершкове масло) – 100 мілілітрів, яйця – 3 штуки, манка – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сухарі подрібнені, рослинна олія – за смаком.
М’якуш гарбуза натерти і вичавити сік. Додати до гарбуза вершки і тушкувати 5 хвилин. Покласти туди цукор, манку, яєчні жовтки і перемішати. З отриманого тіста виліпити маленькі котлети, вмочити у збитий яєчний білок і обваляти в сухарях. Після – обсмажити на олії.
Надія Федорівна, м. Івано-Фанківськ»
«Борошно – 350 грамів, хурма – 2-3 штуки, цукор – 200 грамів, яйця – 2 штуки, розпушувач – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 4 столові ложки, лимон – 1 штука, цукор та ваніль – за смаком.
З м’якоті фрукта приготувати пюре. Окремо збити цукор із додаванням яєць до піни. Влити олію і далі збивати. Не перериваючи процесу, додати цедру лимона, потім поступово влити фруктове пюре. В іншій посудині з’єднати борошно та розпушувач, перемішати і ввести у фруктову суміш. Тісто вийде густим. У змащену форму викласти тісто і випікати при 180 градусах приблизно 45-50 хвилин. Готовий пиріг можна прикрасити глазур’ю.
Віра Львівна, Одеська обл.»
Частина українських пенсіонерів отримують виплати від Пенсійного фонду на банківські картки. Що треба знати пенсіонерам…
Мрієш про новий смартфон, геймерську консоль чи розумний гаджет для дому? Тоді час зазирнути до…
6 червня очікується погода без опадів, за винятком західних областей. У п'ятницю буде дуже тепло,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У День Незалежності 2024 року російський ракетний удар по Краматорську став трагічним для журналістської спільноти.…
Тиждень зелених свят в Україні здавна пов’язують із силами живої природи та відродженням життя.