Але для початку варто розібратися, навіщо його додають у фарш.
Виявляється, справа не лише у збільшенні обсягу та економії. По-перше, страви зі смаженого фаршу без добавок зазвичай виходять сухими та жорсткими. Досить згадати смак люля-кебаб, приготовлений на занадто сильному вогні. Фрикадельки в супі виходять м’якими тільки за рахунок рідини, що оточує їх, а долма готується в киплячій воді, за рахунок чого яловичина без добавок залишається м’якою.
По-друге, у хлібі міститься клейковина, вона ж глютена, яку останнім часом оголосили чи не поза законом. Але насправді саме ця клейка речовина допомагає тесту бути пластичним. Хлібна клейковина дозволяє фаршу не розвалюватись і без додавання яйця.
І третій вже доведений плюс суміш хліба з фаршем – утримання соків усередині. На котлетах утворюватиметься апетитна скоринка, але вони залишаться соковитими. Але якщо з якихось причин від хліба вирішено відмовитися, необхідно придумати, чим його замінити в м’ясних котлетах. Рибні традиційно готуються без хліба з додаванням цибулі та яйця.
ВАЖЛИВО!
На 1 кілограм фаршу не слід класти більше одного яйця, оскільки, згортаючись при тепловій обробці, білок зробить котлети жорсткими.
Частині українців доступна нова грошова допомога від держави. Хто саме зможе її отримати та як…
В Україні стартувала реформа системи соцзахисту: 39 видів державних допомог і стипендій тепер призначає та…
Багато хто вважає його корисним, але лікарі попереджають: цей фрукт може завдати шкоди організму не…
Іноді, відкриваючи плитку шоколаду чи коробку цукерок, можна побачити на їхній поверхні дивний білий наліт.…
За українським законодавством дитина отримує прізвище батьків. Якщо у матері й батька вони різні, батьки…
Діти військовослужбовців, які загинули, померли чи зникли безвісти, мають право на пенсію у разі втрати…