Але для початку варто розібратися, навіщо його додають у фарш.
Виявляється, справа не лише у збільшенні обсягу та економії. По-перше, страви зі смаженого фаршу без добавок зазвичай виходять сухими та жорсткими. Досить згадати смак люля-кебаб, приготовлений на занадто сильному вогні. Фрикадельки в супі виходять м’якими тільки за рахунок рідини, що оточує їх, а долма готується в киплячій воді, за рахунок чого яловичина без добавок залишається м’якою.
По-друге, у хлібі міститься клейковина, вона ж глютена, яку останнім часом оголосили чи не поза законом. Але насправді саме ця клейка речовина допомагає тесту бути пластичним. Хлібна клейковина дозволяє фаршу не розвалюватись і без додавання яйця.
І третій вже доведений плюс суміш хліба з фаршем – утримання соків усередині. На котлетах утворюватиметься апетитна скоринка, але вони залишаться соковитими. Але якщо з якихось причин від хліба вирішено відмовитися, необхідно придумати, чим його замінити в м’ясних котлетах. Рибні традиційно готуються без хліба з додаванням цибулі та яйця.
ВАЖЛИВО!
На 1 кілограм фаршу не слід класти більше одного яйця, оскільки, згортаючись при тепловій обробці, білок зробить котлети жорсткими.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…
У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…
Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.