Але для початку варто розібратися, навіщо його додають у фарш.
Виявляється, справа не лише у збільшенні обсягу та економії. По-перше, страви зі смаженого фаршу без добавок зазвичай виходять сухими та жорсткими. Досить згадати смак люля-кебаб, приготовлений на занадто сильному вогні. Фрикадельки в супі виходять м’якими тільки за рахунок рідини, що оточує їх, а долма готується в киплячій воді, за рахунок чого яловичина без добавок залишається м’якою.
По-друге, у хлібі міститься клейковина, вона ж глютена, яку останнім часом оголосили чи не поза законом. Але насправді саме ця клейка речовина допомагає тесту бути пластичним. Хлібна клейковина дозволяє фаршу не розвалюватись і без додавання яйця.
І третій вже доведений плюс суміш хліба з фаршем – утримання соків усередині. На котлетах утворюватиметься апетитна скоринка, але вони залишаться соковитими. Але якщо з якихось причин від хліба вирішено відмовитися, необхідно придумати, чим його замінити в м’ясних котлетах. Рибні традиційно готуються без хліба з додаванням цибулі та яйця.
ВАЖЛИВО!
На 1 кілограм фаршу не слід класти більше одного яйця, оскільки, згортаючись при тепловій обробці, білок зробить котлети жорсткими.
20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…