Статті

Чому про успіхи на фронті оголошують із запізненням?

Це суттєво шкодить бойовим діям Збройних сил України на фронтах. І особливо – на інформаційному.

Що не можна розміщувати у соцмережах?

Сьогодні багато хто активно користується соціальними мережами, і люди похилого віку не є винятком. А у воєнний час – особливо. Адже оперативну інформацію можна отримати саме за допомогою соцмереж. Але не слід забувати, що наш супротивник поряд із боями на фронтах веде й інформаційну боротьбу. Тому зі своїми публікаціями в Інтернеті слід бути обережнішими.

У Міністерстві оборони України та Міністерстві цифрової трансформації наполегливо просять громадян не публікувати на своїх сторінках у соцмережах цілі та об’єкти, по яких противник завдав ударів. Неприпустимо у прямому ефірі транслювати ракетні обстріли та бомбардування. Не можна вказувати, наприклад, що ворог цілився в телевежу, а влучив у лікарню, яка розташована поруч. Такими діями ви допомагаєте ворогові коригувати вогонь. І наступного разу його обстріл буде точнішим.

Категорично заборонено публікувати відомості про перебування або відсутність військової техніки нашої армії з прив’язкою до населених пунктів. Не допомагайте ворогові, розміщуючи на своїх сторінках у соцмережах важливу інформацію щодо доріг та об’їздів. Не можна розповідати, наприклад, що для заїзду у таке місто залишилася одна безпечна дорога, і називати, яка саме.

Не розміщуйте в Інтернеті фотографії військових частин, пунктів територіальної оборони, блокпостів та інших об’єктів, на яких можуть перебувати наші захисники. Не публікуйте інформацію про передачу нашій країні озброєння з інших країн. Як пояснює заступник міністра оборони Ганна Маляр, на цю тему у разі потреби мають право висловлюватися лише офіційні особи та органи влади.

Хто перший розповість про успіхи ЗСУ?

Першими про військові дії, їх перебіг, наслідки, результати, деокупацію населених пунктів повідомляють військовики – Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство оборони України. Це головне правило під час війни. Разом з тим, інформація про успіхи ЗСУ на фронтах, як правило, надходить із запізненням. І кожен мусить розуміти, чому так відбувається.

За словами Ганни Маляр, інформацію оприлюднити слід тоді, коли загарбник позбавлений остаточної можливості щось змінити. Щоб не активізувати ворога, Міноборони не оголошує про успіхи у контрнаступі ЗСУ, поки наші військовики остаточно не закріпляться на нових позиціях. Адже до того моменту, як наша армія закріпиться на певному рубежі, ситуація може змінитися кілька разів.

Водночас у соцмережах з’являється чимало фото і відео успішних військових дій Збройних сил України, зроблених цивільними. І ці публікації, що випереджають офіційні джерела, за словами Ганни Маляр, є «окремим гострим болем» інформаційного фронту ЗСУ. А в окремих випадках навіть призводять до непоправних наслідків. Розголошення або спотворення відомостей про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела, ускладнює ЗСУ виконання поставлених завдань. До того ж дезорієнтує людей, місцеве населення.

Метки: військові дії ЗМІ ЗСУ міноборони

Новое на сайте

  • Новини

Свята та прикмети 11 травня – чому цей день потрібно провести в колі близьких і друзів

11 травня в Україні відзначають День няні. Православні вшановують пам'ять святих Кирила і Мефодія. Іменини…

11/05/2024 06:34
  • Новини

Рідні будуть у захваті: ідеальні чебуреки за секретним рецептом – хрусткі та дуже соковиті

Поїсти смачні чебуреки можна не тільки у ресторані або чебуречній, їх можна приготувати вдома. Важливо…

11/05/2024 05:31
  • Статті

Страхування свого автомобіля на час подорожей

Автомобілізація породжує певні труднощі та проблеми. Одна з таких проблем - кількість дорожньо-транспортних пригод, що…

11/05/2024 01:39
  • Новини

Ваші ванна та раковина будуть блискати білизною: просто змішайте ці три простих інгредієнта

Універсальний засіб для прибирання ванної кімнати та кухні можна приготувати самостійно з найпростіших складників, які…

10/05/2024 23:49
  • Новини

Півонії будуть довго цвісти просто величезними шапками, якщо при поливі додасте у воду цей компонент

Півонії – улюблена декоративна рослина багатьох садівників. Вони прикрашають собою дачні та присадибні ділянки, створюючи…

10/05/2024 23:16
  • Новини

Погода в Україні в суботу, 11 травня

У суботу в Україні очікується тепла погода без заморозків. Місцями невеликі дощі можливі на заході,…

10/05/2024 22:46