Насамперед слід мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включаючи оброблені зернові продукти (борошно, білий рис).
Краще – замініть їх цільнозерновими.
Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти та овочі, що не містять крохмалю, повинні становити не менше половини щоденного раціону.
Бобові культури (чечевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка.
Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, зазвичай споживають менше калорій, не набирають надмірну вагу, а отже, мають менший ризик розвитку діабету.
Запобігти розвитку діабету 1 типу неможливо, адже причини його появи досі не вивчені до кінця.
Профілактика діабету 2 типу полягає у простих заходах щодо підтримки здорового способу життя:
Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…
18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію.
Приготуйте чудове шоколадно-горіхове частування до кави або чаю.
Які пільги діють в Україні для громадян, які вийшли на пенсію за віком?
Дія чинного тарифу на електроенергію закінчується 31 травня. Чи підвищать тарифи для населення — що…
Ціни на пальне складно назвати бюджетними, через це багато водіїв шукають способи, як заощадити. Але…