Згодом це призведе і до задовільного рівня глюкози та інсуліну.
Бажаною є достатня кількість білка в їжі, тобто тричі на день мають бути присутні білкові страви. Це сприяє як стабілізації рівня цукру, так і дозволяє людині контролювати відчуття голоду і не переїдати.
Це можуть бути страви з нежирного м’яса, птиці, риби та сиру без додавання цукру, варення та інших солодких продуктів.
З вуглеводних продуктів рекомендується несолодкі фрукти, овочі та зелень. Крім того, страви із цільнозернових. Бажано, щоб фрукти були цілими, а не у вигляді смузі та соків. За рахунок харчових волокон цукри із цілого плоду повільніше всмоктуються.
Це можуть бути яблука, груші, сливи, ягоди (лохина, малина). Не рекомендуються банани, виноград, цитрусові, наприклад, апельсини, у великій кількості, тому що вони теж можуть підвищувати рівень цукру в крові.
Важливо їсти своєчасно, за певним режимом. Рекомендується харчуватися тричі на день, але якщо вам складно витримувати такі перерви, то можна робити невеликі перекушування. Це також сприятиме нормалізації рівня глюкози та інсуліну в крові.
Дар’я Русакова, дієтолог, нутриціолог
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…
Українцям із газовими котлами та плитами попередили про нові витрати — перед початком опалювального сезону.…