Згодом це призведе і до задовільного рівня глюкози та інсуліну.
Бажаною є достатня кількість білка в їжі, тобто тричі на день мають бути присутні білкові страви. Це сприяє як стабілізації рівня цукру, так і дозволяє людині контролювати відчуття голоду і не переїдати.
Це можуть бути страви з нежирного м’яса, птиці, риби та сиру без додавання цукру, варення та інших солодких продуктів.
З вуглеводних продуктів рекомендується несолодкі фрукти, овочі та зелень. Крім того, страви із цільнозернових. Бажано, щоб фрукти були цілими, а не у вигляді смузі та соків. За рахунок харчових волокон цукри із цілого плоду повільніше всмоктуються.
Це можуть бути яблука, груші, сливи, ягоди (лохина, малина). Не рекомендуються банани, виноград, цитрусові, наприклад, апельсини, у великій кількості, тому що вони теж можуть підвищувати рівень цукру в крові.
Важливо їсти своєчасно, за певним режимом. Рекомендується харчуватися тричі на день, але якщо вам складно витримувати такі перерви, то можна робити невеликі перекушування. Це також сприятиме нормалізації рівня глюкози та інсуліну в крові.
Дар’я Русакова, дієтолог, нутриціолог
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?