П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаСпоживачЯк зберегти продукти під час відключення світла: поради фахівців

Як зберегти продукти під час відключення світла: поради фахівців

Этот материал также доступен на русском языке
Коли електроенергію відключили, тримайте двері холодильника та морозильної камери закритою, так продукти в холодильнику будуть у безпеці 4 години.

Російська армія продовжує завдавати ударів об’єктам енергетики в Україні, внаслідок чого населенню доводиться жити в умовах економії електренергії. Також використовують стабілізаційні відключення електрики.

Як за таких умов зберегти продукти, розповіли у Центрі громадського здоров’я.

1. Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику температура має бути 4 градуси або нижче. У морозильній камері – від 0 градусів і нижче.

2. Приготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоб мати можливість зберегти температуру ваших продуктів при температурі 4 градуси і нижче, якщо вам доведеться їх дістати з холодильника. Якщо є така можливість – купіть сухий лід чи блоковий лід.

3. Коли електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери зачиненими. Якщо дверцята закриті, продукти в холодильнику будуть безпечні 4 години.

4. У морозильній камері продукти можуть зберігатися 48 годин, якщо вона повна, і 24 години – якщо напівпорожня. Якщо електрики немає більше 4 годин – помістіть лід до продуктів у холодильник.

Важливо! Ніколи не пробуйте продукти на смак, щоб перевірити їхню придатність. Якщо у вас є сумніви – краще одразу викидайте.

Якщо немає електрики більше 4 годин і у вас немає додаткового льоду, то продукти, що швидко псуються, варто викинути – це м’ясо, риба, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продути та їх залишки.

Викидайте будь-які продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

5. Перевіряйте температуру продуктів, які зберігаються в морозилці або холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викидайте їжу, якщо температура в холодильнику була вищою 4 градусів. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

6. Продукти, які мають температуру 4 градуси або нижче, а також ті, що збереглися з кристалами льоду, можна заморозити або приготувати.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні