Відповідає на запитання лікарка-ендокринолог Юлія Шишкова:
«Виділити якусь одну крупу серед представлених на ринку і в більшості тих, що входять до нашого раціону, досить важко. У всіх крупах, крім вуглеводів, містяться рослинний білок, харчові волокна, вітаміни та мікроелементи.
Проте медики виділяють вівсяну крупу, бо в цьому продукті містяться корисні для організму харчові волокна, бета-глюкани – речовини, що пов’язують холестерин. Також у вівсянці багато магнію, фосфору, кальцію, заліза, натрію, цинку, вітамінів групи В, Е, амінокислот та антиоксидантів.
У вівсяних пластівцях менше корисних речовин, ніж у крупі, але при цьому пластівці залишаються корисним дієтичним продуктом, що добре впливає на шлунково-кишковий тракт.
Однак людям, які страждають на діабет або худнуть, краще їсти саме крупу – таким чином знижується швидкість розщеплення та всмоктування вуглеводів. А пластівці швидкого приготування краще взагалі не вживати».
Частина пенсіонерів втратили доплати до пенсії після проведеного Пенсійним фондом перерахунку. Пенсійний експерт пояснив, у…
Відомий міжнародний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Як зареєструватися.
Болгарський чи солодкий перець – це одна з обов'язкових культур на городі кожного овочівника. Але…
Пропонуємо приготувати дріжджові пиріжки на сковороді, від яких можна просто проковтнути язика. Такі вони смачні…
Розмір пенсії залежить від того, які роки стажу обрали для обрахунків. Тому важливо, щоб до…
Українців, які користуються газом, попередили про нову послугу, за яку доведеться окремо заплатити. У середньому…