Відповідає на запитання лікарка-ендокринолог Юлія Шишкова:
«Виділити якусь одну крупу серед представлених на ринку і в більшості тих, що входять до нашого раціону, досить важко. У всіх крупах, крім вуглеводів, містяться рослинний білок, харчові волокна, вітаміни та мікроелементи.
Проте медики виділяють вівсяну крупу, бо в цьому продукті містяться корисні для організму харчові волокна, бета-глюкани – речовини, що пов’язують холестерин. Також у вівсянці багато магнію, фосфору, кальцію, заліза, натрію, цинку, вітамінів групи В, Е, амінокислот та антиоксидантів.
У вівсяних пластівцях менше корисних речовин, ніж у крупі, але при цьому пластівці залишаються корисним дієтичним продуктом, що добре впливає на шлунково-кишковий тракт.
Однак людям, які страждають на діабет або худнуть, краще їсти саме крупу – таким чином знижується швидкість розщеплення та всмоктування вуглеводів. А пластівці швидкого приготування краще взагалі не вживати».
Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум у 2026 році зростуть. Як це вплине на розмір…
У 2025 році в Україні 26 років страхового стажу недостатньо, щоб отримати пенсію за віком…
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…