Уважно огляньте консервну банку і прочитайте етикетку. Дуже важливо звернути увагу на:
МАРКУВАННЯ. На кришці дата фасування, асортиментний знак та номер підприємства мають бути видавлені зсередини або нанесені лазером. Обов’язково мають бути зазначені назва фірми та штрих-код країни-виробника.
ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД КОНСЕРВНОЇ БАНКИ – вона має бути гладкою, блискучою, без іржі та вм’ятин. Якщо банка здута, на ній є патьоки, опуклості на денці або іржавий наліт – консерви їсти не можна.
ДАТУ ВИГОТОВЛЕННЯ І ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ. Термін придатності рибних консервів – від 2 до 5 років. Але фахівці радять купувати продукцію, яка зберігається менше року – за цей час консерви набирають смаку і зберігають корисні речовини, а вже потім починають їх втрачати.
КІЛЬКІСТЬ РИБИ І ДОБАВКИ. У якісних консервах риби мусить бути не менше 75%, решта – це заливки, бульйони, соуси. Якщо на етикетці зазначено, що у банці 50-60% риби, варто замислитися, чи купувати цей продукт. Також краще відмовитися від покупки консервів, у складі яких є добавки та консерванти, наприклад, глутамат натрію. Така добавка є своєрідним маркером – можливо, при виготовленні було використано неякісну рибу.
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…