Уважно огляньте консервну банку і прочитайте етикетку. Дуже важливо звернути увагу на:
МАРКУВАННЯ. На кришці дата фасування, асортиментний знак та номер підприємства мають бути видавлені зсередини або нанесені лазером. Обов’язково мають бути зазначені назва фірми та штрих-код країни-виробника.
ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД КОНСЕРВНОЇ БАНКИ – вона має бути гладкою, блискучою, без іржі та вм’ятин. Якщо банка здута, на ній є патьоки, опуклості на денці або іржавий наліт – консерви їсти не можна.
ДАТУ ВИГОТОВЛЕННЯ І ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ. Термін придатності рибних консервів – від 2 до 5 років. Але фахівці радять купувати продукцію, яка зберігається менше року – за цей час консерви набирають смаку і зберігають корисні речовини, а вже потім починають їх втрачати.
КІЛЬКІСТЬ РИБИ І ДОБАВКИ. У якісних консервах риби мусить бути не менше 75%, решта – це заливки, бульйони, соуси. Якщо на етикетці зазначено, що у банці 50-60% риби, варто замислитися, чи купувати цей продукт. Також краще відмовитися від покупки консервів, у складі яких є добавки та консерванти, наприклад, глутамат натрію. Така добавка є своєрідним маркером – можливо, при виготовленні було використано неякісну рибу.
Частина українців може отримати нову грошову допомогу від держави. На що надають кошти та як…
Внутрішньо переміщені особи мають зареєструватися для отримання компенсацій, як постраждалі. Куди звертатися.
Здається, що, купуючи воду у пляшках, ми вибираємо чистоту та безпеку. Але за привабливою етикеткою…
Представники надавачів комунальних послуг час від час здійснюють контроль поданих споживачем показань лічильників. Розповідаємо, чи…
Пенсійний фонд України нагадує, що частина українців мають пройти ідентифікацію для продовження отримання пенсій і…
Президент України Володимир Зеленський віддав наказ щодо формування тарифів на газ для населення. До чого…