Уважно огляньте консервну банку і прочитайте етикетку. Дуже важливо звернути увагу на:
МАРКУВАННЯ. На кришці дата фасування, асортиментний знак та номер підприємства мають бути видавлені зсередини або нанесені лазером. Обов’язково мають бути зазначені назва фірми та штрих-код країни-виробника.
ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД КОНСЕРВНОЇ БАНКИ – вона має бути гладкою, блискучою, без іржі та вм’ятин. Якщо банка здута, на ній є патьоки, опуклості на денці або іржавий наліт – консерви їсти не можна.
ДАТУ ВИГОТОВЛЕННЯ І ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ. Термін придатності рибних консервів – від 2 до 5 років. Але фахівці радять купувати продукцію, яка зберігається менше року – за цей час консерви набирають смаку і зберігають корисні речовини, а вже потім починають їх втрачати.
КІЛЬКІСТЬ РИБИ І ДОБАВКИ. У якісних консервах риби мусить бути не менше 75%, решта – це заливки, бульйони, соуси. Якщо на етикетці зазначено, що у банці 50-60% риби, варто замислитися, чи купувати цей продукт. Також краще відмовитися від покупки консервів, у складі яких є добавки та консерванти, наприклад, глутамат натрію. Така добавка є своєрідним маркером – можливо, при виготовленні було використано неякісну рибу.
Уже з 2026 року частина пенсіонерів може отримувати менше — уряд планує запровадити понижуючі коефіцієнти…
Дати шкільних канікул затверджуть на місцях, тож у різних містах України вони різняться. Що треба…
При розрахунку пенсії враховується не повна зарплата за минулі роки, а лише частина з урахуванням…
Жирні плями на плиті з’являються швидко, але впоратися з ними можна простим домашнім розчином, який…
Частина пенсіонерів уже отримала по 187,50 гривні. Хоча сума невелика, це свідчить про те, що…
Попри офіційно оголошений старт опалювального сезону, багато українців продовжують залишатися в холодних квартирах. Часто батареї…