З гарбуза можна не лише приготувати смачні страви, а й використовувати його для профілактики багатьох захворювань.
Гарбуз містить білок, клітковину і вітаміни С, В, В2, Е, РР, Т, причому вітаміну А в ньому уп’ятеро більше, ніж у моркві.
Він допомагає очищати організм, покращує травлення, використовується як сечогінний засіб.
Також його застосовують під час лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі, а також для профілактики онкологічних захворювань.
Гарбуз корисний тим, що нормалізує прохідність жовчовивідних проток, сприяє регенерації клітин, виводить холестерин, покращує вуглеводний обмін.
Кальцій і магній, які є у гарбузі, зміцнюють серцевий м’яз, знижують тиск.
Благотворно впливає він на нирки при циститі та пієлонефриті. Антиоксидантні властивості цього овочу сприяють омолодженню, а залізо впливає на колір обличчя.
Також гарбуз корисний для зниження ваги, але тільки в запеченому вигляді, без додавання олії, молока або цукру.
Протипоказань у гарбуза не так вже й багато. Його краще не вживати тим, хто страждає на важку форму цукрового діабету, при зниженій кислотності та гастриті, кольках, метеоризмі.
Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…
Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…
Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…
Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…
18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…