Статті

Особливості лікування лазером варикозу вен

Записатися на лікування лазером варикозу ніг рекомендується до досвідченого судинного хірурга Костянтина Вікторовича Бараба. Це кваліфікований та досвідчений флеболог, який застосовує на практиці малоінвазивні методики та біологічний клей для склеювання вен одним із перших в Україні.

Причини розвитку та симптоми варикозної хвороби

Варикоз може розвинутись з різних причин, серед яких малоактивний спосіб життя, період вагітності, сидяча робота, зайва вага, регулярне підняття тяжкості тощо. Через час це може призвести не тільки до появи болю, але й інших симптомів, а саме:

  • судинна сіточка на ногах;
  • пігментація;
  • підшкірні ущільнення;
  • нічні судоми;
  • швидка стомлюваність;
  • оніміння нижніх кінцівок та ін.

З появою перших симптомів слід звернутися до флеболога на консультацію. Він проведе огляд, призначить додаткове обстеження, підбере ефективну методику лікування.

Це може бути ЕВЛК, мініфлебектомія, склеротерапія та ін. Застосування лазера гарантує безпеку та безболісність, проводиться амбулаторно без госпіталізації та не потребує особливої ​​підготовки.

За відсутності протипоказань призначається зручний час проведення процедури. ЕВЛК не проводять при тромбофілії, запальних процесах, інфекціях та шкірних хворобах, а також тяжкій соматичній патології серця та органів дихання.

Що таке лазерна ендовенозна абляція вен?

Однією з малоінвазивних методик лікування варикозу є ЕВЛА чи лазерна абляція вен. Вона заснована на тепловій дії лазерного променя, після чого відбувається закриття вени. Серед показань для проведення ЕВЛА можна назвати варикозну хворобу великих підшкірних та перфорантних вен, магістральний варикоз, трофічні виразки та ін.

Особливої ​​підготовки не потрібно, слід лише здати стандартні лабораторні аналізи, пройти ЕКГ та УЗД вен (доплерографія) з метою виключити можливі протипоказання та оцінити загальний стан здоров’я пацієнта.

Залежно від категорії складності визначається ціна на лазерну абляцію вен, а докладніше про малоінвазивну методику розповість флеболог на консультації. Не проводиться ЕВЛА при гострому тромбозі, проблемах згортання крові, артрозі вен, вади серця, а також під час вагітності.

За відсутності протипоказань флеболог призначається зручний для процедури. Після нанесення розмітки виконується прокол та встановлюється катетер. Через нього вводять світловод під контролем УЗД апаратури та подають імпульси.

Після абляції пацієнту надягають еластичні панчохи (їх носять два тижні) та відправляють додому на відновлення. Це безпечна методика, яка не викликає дискомфорту та ускладнень, оскільки проводиться на новітньому лазерному устаткуванні.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 19 травня

У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.

18/05/2024 21:10
  • Новини

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…

18/05/2024 20:55
  • Новини

Побутова хімія не знадобиться: прості способи легко помити вікна без розводів

Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…

18/05/2024 19:26
  • Новини

Скільки доведеться заплатити за перебування в будинку для літніх людей – ціни та умови

Оформити літню людину в будинок для літніх людей не так уже й складно. У цьому…

18/05/2024 18:42
  • Новини

Ситуація на фронті залишається напруженою – зведення Генштабу на 18 травня

Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу…

18/05/2024 17:26
  • Новини

В Україні очікується паливний колапс: на заправках є запаси тільки на два тижні

Експерти очікують на виникнення дефіциту пального в країні. Розповідаємо в цьому матеріалі про фактори, які…

18/05/2024 16:25