П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет смачного булгуру?

У чому секрет смачного булгуру?

Этот материал также доступен на русском языке
Булгур - одна з найвідоміших круп у всьому світі і дуже багато хто вибирає його для вечері. Він добре поєднується з м'ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати та закуски.

І щоб булгур вийшов розсипчастим, ми поділимося деякими секретами його приготування.

ПІДГОТУЙТЕ БУЛГУР. Зазвичай перед приготуванням булгур не промивають, але можна викласти його в сито і злегка промити під проточною водою, потім просушити. Також крупу можна обсмажити 2-4 хвилини на вершковому або рослинному маслі (на склянку булгура – 1 столова ложка олії), і тоді крупа набуде горіхового присмаку.

ВІДКРИТИ БУЛГУР. Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи. Залийте булгур гарячою водою, додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте. Доведіть до кипіння і зменште вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і варіть булгур 15-20 хвилин, поки він не вбере всю воду.

Можна відварити булгур і в мультиварці. Помістіть крупу в чашу мультиварки, додайте|добавляйте| воду, сіль|соль| і перемішайте. Закрийте кришку і готуйте крупу в режимі Рис або Плов близько 30 хвилин. Смак каші допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, каррі, кориця, бадьян та інші спеції на смак. Їх потрібно додавати разом із сіллю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні