Однак прихильники здорового способу життя вважають, що ці продукти шкідливі. Чи так це і що завдає нашому організму більшої шкоди?
Корисна або шкода картоплі залежить від того, до якого сорту вона належить, а також, яким способом її готують. Наприклад, сира картопля зовсім не шкідлива, а після приготування картоплю не рекомендується їсти людям з порушенням вуглеводного обміну та цукровим діабетом.
При вживанні такої страви дуже швидко підвищується рівень цукру в крові. А варена та запечена картопля, особливо у шкірці, лідирує за ступенем корисності. Правильно приготовлена картопля набагато корисніша, ніж капуста та банани, тому що в ній міститься дуже багато калію.
Щодо хліба, то найшкідливіший – хліб із пшеничного борошна.
А цільнозерновий хліб або з додаванням висівок найбільш корисний. Крім того, хліб може бути приготований з борошна інших культур, наприклад, з гречаної, кукурудзяної чи житньої. У будь-якому випадку, від хліба відмовлятися не варто, хіба що звести до мінімуму вживання того, що виготовлено з пшеничного борошна вищого ґатунку.
Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум у 2026 році зростуть. Як це вплине на розмір…
У 2025 році в Україні 26 років страхового стажу недостатньо, щоб отримати пенсію за віком…
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…