1. Легенько поплескайте рукою по плоду: якщо пролунає глухий звук – диня стигла, а якщо дзвінкий і трохи хрумкий – ще зелена.
2. Візьміть диню двома руками і трохи стисніть – хороша диня повинна трохи пружинити, як м’яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун – він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців – диня перезріла.
3. Злегка пошкребіть шкірку ягоди – у стиглого плоду зробити це вдасться легко, а у незрілого пошкрябати навряд чи вийде, у нього глянсова шкірка.
4. Зверніть увагу на забарвлення шкірки – допускається лише одна невелика кругла пляма трохи світліша за основний колір дині. На цьому місці плід лежав на землі і, природно, шкірка не отримала своєї порції сонця. Але якщо вся диня покрита темними, трохи увігнутими плямами, швидше за все, вона зіпсована.
Смачний курячий рулет стане ідеальним варіантом як на святковий стіл, так і для звичайного перекусу…
Погода в неділю 12 травня не буде спекотною. Температура продовжить тенденцію на зниження, але лише…
У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на першу половину місяця. 12 травня очікується…
Досвідчений городник ніколи не викине старе відро, адже воно ще може принести користь. Робиться це…
Нове дослідження австрійських учених змусить вас двічі подумати, перш ніж додати спеції під час наступного…
Спробуйте зробити хрусткі трубочки з картоплею в лаваші. Це дуже смачна страва, при цьому для…