1. Легенько поплескайте рукою по плоду: якщо пролунає глухий звук – диня стигла, а якщо дзвінкий і трохи хрумкий – ще зелена.
2. Візьміть диню двома руками і трохи стисніть – хороша диня повинна трохи пружинити, як м’яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун – він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців – диня перезріла.
3. Злегка пошкребіть шкірку ягоди – у стиглого плоду зробити це вдасться легко, а у незрілого пошкрябати навряд чи вийде, у нього глянсова шкірка.
4. Зверніть увагу на забарвлення шкірки – допускається лише одна невелика кругла пляма трохи світліша за основний колір дині. На цьому місці плід лежав на землі і, природно, шкірка не отримала своєї порції сонця. Але якщо вся диня покрита темними, трохи увігнутими плямами, швидше за все, вона зіпсована.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…