1. Легенько поплескайте рукою по плоду: якщо пролунає глухий звук – диня стигла, а якщо дзвінкий і трохи хрумкий – ще зелена.
2. Візьміть диню двома руками і трохи стисніть – хороша диня повинна трохи пружинити, як м’яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун – він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців – диня перезріла.
3. Злегка пошкребіть шкірку ягоди – у стиглого плоду зробити це вдасться легко, а у незрілого пошкрябати навряд чи вийде, у нього глянсова шкірка.
4. Зверніть увагу на забарвлення шкірки – допускається лише одна невелика кругла пляма трохи світліша за основний колір дині. На цьому місці плід лежав на землі і, природно, шкірка не отримала своєї порції сонця. Але якщо вся диня покрита темними, трохи увігнутими плямами, швидше за все, вона зіпсована.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…