1. Легенько поплескайте рукою по плоду: якщо пролунає глухий звук – диня стигла, а якщо дзвінкий і трохи хрумкий – ще зелена.
2. Візьміть диню двома руками і трохи стисніть – хороша диня повинна трохи пружинити, як м’яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун – він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців – диня перезріла.
3. Злегка пошкребіть шкірку ягоди – у стиглого плоду зробити це вдасться легко, а у незрілого пошкрябати навряд чи вийде, у нього глянсова шкірка.
4. Зверніть увагу на забарвлення шкірки – допускається лише одна невелика кругла пляма трохи світліша за основний колір дині. На цьому місці плід лежав на землі і, природно, шкірка не отримала своєї порції сонця. Але якщо вся диня покрита темними, трохи увігнутими плямами, швидше за все, вона зіпсована.
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…