Гастроентерологи не радять вечеряти фруктами і взагалі їсти їх перед сном. Фруктові кислоти допомагають виробляти шлунковий сік. Вночі ж людина спить, і кислотність, що підвищилася, дратуватиме стінки шлунка, що може призвести до неприємних наслідків. Тому фрукти бажано їсти лише до 17 години.
При зниженій кислотності шлунка фрукти слід вживати приблизно за 30 хвилин до їжі. Вибирати потрібно фрукти з великою кількістю клітковини, яка допомагає процесу травлення, – чорнослив, інжир, фініки, яблука, банани, апельсини.
При високій кислотності шлунка від кислих фруктів та ягід краще відмовитися зовсім. Солодкі фрукти та ягоди можна вживати як десерт, через 30 хвилин після їжі, тоді фруктові кислоти не зможуть підвищити кислотність шлунка до небезпечного рівня.
При загостренні гастриту або виразки свіжі фрукти категорично заборонені. Після їди можна їсти солодкі печені яблука.
Ми також розповідали, в чому шкода смаженої їжі.
Частина українців можуть отримати безоплатні продукти харчування від благодійного фонду. Реєстрацію здійснюють щотижня.
Частина пенсіонерів не може скористатися своїми пенсійними виплатами, оскільки їх "заморозили". Кого це стосується та…
Стосується усіх, хто отримав тисячу гривень Зеленського на банківську картку. В одному з банків звернулися…
31 травня в Україні відзначають Всесвітній день без тютюну, Всесвітній день блондинок, День працівників видавництв,…
В Україні окрім пенсій, деякі українці можуть отримувати різні види доплат і надбавок. Чи мають…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.