Дієтологи постійно попереджають: смажені страви шкідливі для здоров’я, проте багато хто з нас не може відмовити собі в задоволенні з’їсти відбивну з гарніром зі смаженої картоплі.
Як пояснює дієтолог Світлана Фус, процес смаження, незалежно від того, на олії або тваринному жирі ви готуєте їжу, збільшує калорійність страви.
Крім того, порушується баланс білків, жирів і вуглеводів. І хоча жири в їжі обов’язково повинні бути присутніми, у смажених стравах їх є дуже багато.
Також дієтолог попереджає, що при смаженні утворюються канцерогенні речовини, тобто ті, які викликають онкологічні захворювання. Вони з’являються в їжі в той момент, коли олія починає кипіти і з’являється димок. Таке масло краще відразу вилити зі сковороди, тому що воно стає небезпечним для здоров’я.
Щоб жаріння було менш шкідливим, по-перше, потрібно стежити за тим, щоб масло не диміло, а по-друге, по можливості викладати смажену їжу на паперові рушники, щоб зменшити її жирність.
Шведський шоколадний пиріг - це неймовірно вишукані солодкі ласощі. Він поєднує в собі ніжний шоколадний…
Щоб кровоносні судини були чистими, потрібно підтримувати нормальні рівні холестерину, глюкози в крові та артеріального…
Ми продовжуємо рубрику «Читач пише». Авторами матеріалів, що публікуються тут, є ви, наші читачі. Сьогодні…
Мотоблоки – невелика та маневрена техніка, гарний варіант для невеликих земельних ділянок.
Продовжуємо розповідати про новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня.
В редакцію надійшов лист від нашої читачки з Житомира Зінаїди Ульянченко. В ньому пенсіонерка описала…