Дієтологи постійно попереджають: смажені страви шкідливі для здоров’я, проте багато хто з нас не може відмовити собі в задоволенні з’їсти відбивну з гарніром зі смаженої картоплі.
Як пояснює дієтолог Світлана Фус, процес смаження, незалежно від того, на олії або тваринному жирі ви готуєте їжу, збільшує калорійність страви.
Крім того, порушується баланс білків, жирів і вуглеводів. І хоча жири в їжі обов’язково повинні бути присутніми, у смажених стравах їх є дуже багато.
Також дієтолог попереджає, що при смаженні утворюються канцерогенні речовини, тобто ті, які викликають онкологічні захворювання. Вони з’являються в їжі в той момент, коли олія починає кипіти і з’являється димок. Таке масло краще відразу вилити зі сковороди, тому що воно стає небезпечним для здоров’я.
Щоб жаріння було менш шкідливим, по-перше, потрібно стежити за тим, щоб масло не диміло, а по-друге, по можливості викладати смажену їжу на паперові рушники, щоб зменшити її жирність.
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.