Статті

Як приготувати ніжні спагетті з кабачків з помідорами: покроковий рецепт

Спагетті обожнюють і дорослі, і діти, а спагетті з кабачків вразить ніжним смаком і криницею корисних речовин.

Інгредієнти:

Кабачок – 2 шт.
Помідор – 2 шт.
Часник – 2 зуб.
Олія – ​​3 ст.л.
Цукор – 0,5 ч.л.
Сіль за смаком

Приготування:

1. Підготувати усі інгредієнти.

  • Кабачки та помідори ретельно вимити, часник очистити.
  • Для приготування цієї страви ідеально підійдуть молоді кабачки або цукіні з тонкою шкіркою, яку не потрібно очищати.
  • Помідори рекомендуємо використовувати м’ясисті, вони дадуть менше рідини для приготування.
  • Крім томатів цю страву можна додати також інші овочі – моркву, цибулю або болгарський перець, але при цьому потрібно враховувати час приготування кожного інгредієнта.

2. На сковороді розігріти олію.

  • Часник пропустити через прес або дрібно нарізати і злегка обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  • Кількість часнику можна варіювати на свій смак – гостріше або м’якше. Такі спагетті з кабачків сподобаються дітям – для них цю страву можна приготувати без часнику.

 

3. Помідори опустити на 1-2 хвилини окропу, потім у холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати соломкою помідори.

4. Додати помідори нарізані в сковороду до часнику, додати цукор для нейтралізації кислоти томатів і готувати 3-4 хвилини до м’якості помідор.

5. Кабачок нарізати тонкими довгими смужками за допомогою терки для корейської моркви. Якщо молоді кабачки, очищати їх від шкірки не потрібно.

6. Додати кабачки в сковороду до томатів та часнику, посолити та готувати ще 4-6 хвилин до м’якості кабачків.

  • Кабачки на сковорідці краще не перемішувати або робити це за допомогою кулінарних щипців, щоб не зашкодити ніжним спагетті.
  • Важливо не переварити кабачки – вони повинні бути м’якими, але при цьому залишатися хрусткими всередині.

7. Подавати кабачки гарячими як гарнір до м’яса або риби, або як самостійна страва, прикрасивши свіжою зеленню.
До спагетті з кабачка можна подати сметанний соус із зеленню – він чудово доповнить блюдо.

Джерело

Новое на сайте

  • Новини

Як позбутися запаху в холодильнику: прості засоби, які є в кожному домі

Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.

05/07/2025 08:07
  • Новини

Діти можуть допомогти батькам отримати пенсію – ось що заявили у Пенсійному фонді

У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…

05/07/2025 06:34
  • Новини

Погода на вихідні 5-6 липня: чи варто витягувати парасолі

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

04/07/2025 23:36
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 4 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

04/07/2025 23:05
  • Новини

Кабачки збиратимете відрами: ефективні способи догляду від експерта

Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…

04/07/2025 22:35
  • Новини

Набагато смачніша й корисніша за магазинну: готуємо домашню «Фанту»

Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…

04/07/2025 21:55