Статті

Як приготувати ніжні спагетті з кабачків з помідорами: покроковий рецепт

Спагетті обожнюють і дорослі, і діти, а спагетті з кабачків вразить ніжним смаком і криницею корисних речовин.

Інгредієнти:

Кабачок – 2 шт.
Помідор – 2 шт.
Часник – 2 зуб.
Олія – ​​3 ст.л.
Цукор – 0,5 ч.л.
Сіль за смаком

Приготування:

1. Підготувати усі інгредієнти.

  • Кабачки та помідори ретельно вимити, часник очистити.
  • Для приготування цієї страви ідеально підійдуть молоді кабачки або цукіні з тонкою шкіркою, яку не потрібно очищати.
  • Помідори рекомендуємо використовувати м’ясисті, вони дадуть менше рідини для приготування.
  • Крім томатів цю страву можна додати також інші овочі – моркву, цибулю або болгарський перець, але при цьому потрібно враховувати час приготування кожного інгредієнта.

2. На сковороді розігріти олію.

  • Часник пропустити через прес або дрібно нарізати і злегка обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  • Кількість часнику можна варіювати на свій смак – гостріше або м’якше. Такі спагетті з кабачків сподобаються дітям – для них цю страву можна приготувати без часнику.

 

3. Помідори опустити на 1-2 хвилини окропу, потім у холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати соломкою помідори.

4. Додати помідори нарізані в сковороду до часнику, додати цукор для нейтралізації кислоти томатів і готувати 3-4 хвилини до м’якості помідор.

5. Кабачок нарізати тонкими довгими смужками за допомогою терки для корейської моркви. Якщо молоді кабачки, очищати їх від шкірки не потрібно.

6. Додати кабачки в сковороду до томатів та часнику, посолити та готувати ще 4-6 хвилин до м’якості кабачків.

  • Кабачки на сковорідці краще не перемішувати або робити це за допомогою кулінарних щипців, щоб не зашкодити ніжним спагетті.
  • Важливо не переварити кабачки – вони повинні бути м’якими, але при цьому залишатися хрусткими всередині.

7. Подавати кабачки гарячими як гарнір до м’яса або риби, або як самостійна страва, прикрасивши свіжою зеленню.
До спагетті з кабачка можна подати сметанний соус із зеленню – він чудово доповнить блюдо.

Джерело

Новое на сайте

  • Новини

ID-картка замість паспорта-книжечки: міграційна служба пояснила, кому треба замінити документ

У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.

19/11/2025 07:33
  • Новини

6500 гривень цієї зими: хто гарантовано отримає виплату

Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…

19/11/2025 06:30
  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31
  • Новини

19 листопада погода погіршиться: які області першими відчують негоду

Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?

18/11/2025 22:30
  • Новини

Магнітна буря завтра: космічна погода демонструє стабільність, але є нюанси

Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?

18/11/2025 21:30
  • Новини

Шість тисяч гривень щомісяця: кому держава підніме мінімальну пенсію

Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?

18/11/2025 20:30