Статті

Як приготувати ніжні спагетті з кабачків з помідорами: покроковий рецепт

Спагетті обожнюють і дорослі, і діти, а спагетті з кабачків вразить ніжним смаком і криницею корисних речовин.

Інгредієнти:

Кабачок – 2 шт.
Помідор – 2 шт.
Часник – 2 зуб.
Олія – ​​3 ст.л.
Цукор – 0,5 ч.л.
Сіль за смаком

Приготування:

1. Підготувати усі інгредієнти.

  • Кабачки та помідори ретельно вимити, часник очистити.
  • Для приготування цієї страви ідеально підійдуть молоді кабачки або цукіні з тонкою шкіркою, яку не потрібно очищати.
  • Помідори рекомендуємо використовувати м’ясисті, вони дадуть менше рідини для приготування.
  • Крім томатів цю страву можна додати також інші овочі – моркву, цибулю або болгарський перець, але при цьому потрібно враховувати час приготування кожного інгредієнта.

2. На сковороді розігріти олію.

  • Часник пропустити через прес або дрібно нарізати і злегка обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  • Кількість часнику можна варіювати на свій смак – гостріше або м’якше. Такі спагетті з кабачків сподобаються дітям – для них цю страву можна приготувати без часнику.

 

3. Помідори опустити на 1-2 хвилини окропу, потім у холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати соломкою помідори.

4. Додати помідори нарізані в сковороду до часнику, додати цукор для нейтралізації кислоти томатів і готувати 3-4 хвилини до м’якості помідор.

5. Кабачок нарізати тонкими довгими смужками за допомогою терки для корейської моркви. Якщо молоді кабачки, очищати їх від шкірки не потрібно.

6. Додати кабачки в сковороду до томатів та часнику, посолити та готувати ще 4-6 хвилин до м’якості кабачків.

  • Кабачки на сковорідці краще не перемішувати або робити це за допомогою кулінарних щипців, щоб не зашкодити ніжним спагетті.
  • Важливо не переварити кабачки – вони повинні бути м’якими, але при цьому залишатися хрусткими всередині.

7. Подавати кабачки гарячими як гарнір до м’яса або риби, або як самостійна страва, прикрасивши свіжою зеленню.
До спагетті з кабачка можна подати сметанний соус із зеленню – він чудово доповнить блюдо.

Джерело

Новое на сайте

  • Новини

Як позбутися запаху секонд-хенду: ось що треба зробити з одягом і взуттям – секретні прийоми

Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…

20/08/2025 09:56
  • Новини

У 2026 році частину пенсій призупинять: кому терміново потрібно звернутися в Пенсійний фонд

Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…

20/08/2025 09:27
  • Новини

Огірки чи кабачки: які літні овочі корисніші для організму

Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.

20/08/2025 07:51
  • Новини

Навчання у вишах не всім зарахують у стаж для пенсії: пояснюємо причини

Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…

20/08/2025 05:33
  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54