Статті

П’ять способів знизити цукор у крові природним чином

В основному високий рівень цукру в крові виникає за таких станів, як діабет або переддіабет. Якщо на це не звертати увагу, то можуть з’явитися серйозні проблеми зі здоров’ям.

Медбрат у Центрі мезотеліоми з досвідом клінічних випробувань онкології Шон Марчезе розповів, як можна природно підтримувати цукор у крові в нормі.

За словами Шона Марчезе, через високий рівень цукру в крові може розвинутись резистентність до інсуліну. Тобто, ваш організм більше не зможе використовувати глюкозу для того, щоб отримати енергію. Також через це можуть пошкодитися чутливі тканини, у тому числі нервові клітини та кровоносні судини.

Завдяки підтримці нормального рівня цукру в крові ви зможете запобігти розвитку таких ускладнень, як втрата зору, хвороби серця, пошкодження нирок, невропатія, проблеми із зубами, яснами, суглобами, кістками, ногами.

Крім того, при дуже високому рівні цукру в крові починають накопичуватися кетони, які в результаті здатні призвести до коми і смерті.

Ось що вам потрібно робити регулярно, щоб підтримувати цукор в нормі

Займатися спортом

Важливо це робити регулярно. Справа в тому, що для ходьби, поїздок на велосипеді, плавання, підняття ваг організму потрібен цукор, завдяки якому генерується енергія. Тобто в цілому фізична активність допомагає зробити тіло чутливішим до інсуліну і при цьому ще контролює вагу.

Їсти більше клітковини

За рахунок клітковини знижується швидкість всмоктування цукру на кров і розщеплення вуглеводів. Це означає, що після їжі у вас різко не підвищиться рівень цукру. Розчинну клітковину можна отримати з фруктів, овочів, цілісних зерен, бобових. Рекомендується при цьому вживати на день приблизно 14 г клітковини на 1000 калорій.

Їсти невеликими порціями

Через споживання великої кількості їжі за один раз може раптово підскочити цукор у крові. Завдяки невеликим порціям ви також підтримуватимете здорову вагу і знизите ризик розвитку діабету другого типу.

Зменшити кількість вуглеводів у раціоні

За словами лікаря, через вживання продуктів, багатих на вуглеводи, рівень глюкози в крові сильно підвищується. Також це може стати на заваді вашому організму відновлювати нормальний рівень цукру в крові. Найкраще уникатиме рафінованого або обробленого хліба, локшини та крохмалів, а замість них є цільнозернові продукти.

Використовувати продукти з пробіотиками

За рахунок пробіотиків у вашій травній системі з’явиться більше корисних бактерій. Крім того, продукти з цими речовинами допомагають регулювати цукор у крові та знижують HbA1c (показник інсулінорезистентності та переддіабету). Серед таких продуктів – квашена капуста, деякі йогурти та сири, кімчі, темпі, місо.

Новое на сайте

  • Статті

Як і коли на користь для здоров’я замінити майонез на сметану

Магазинний майонез часто використовують не тільки для заправки салатів і закусок, але і для запікання…

13/05/2024 19:14
  • Статті

Врослий ніготь: що можна зробити, щоб не доводити справи до операції

Гарні доглянуті нігті на руках та ногах – це не лише красиво, а й свідчить…

13/05/2024 18:37
  • Статті

Соковиті біляші зі свинячим фаршем – за вуха не відтягнеш: неодмінно приготуйте

Тільки при одній згадці біляшів зі свининою уява послужливо підказує, наскільки це смачно. А якщо…

13/05/2024 17:58
  • Статті

Пенсійне страхування: забезпечуємо собі гідну пенсію

Кожна людина, після отримання освіти, працює протягом життя, щоб заробити кошти для свого забезпечення. Змолоду…

13/05/2024 16:39
  • Статті

Деяким категоріям пенсіонерів тривалий час обмежують розмір виплати: чому це відбувається

Чинним пенсійним законодавством передбачено, що максимальний розмір пенсії (у більшості випадків) не може перевищувати десяти…

13/05/2024 16:23
  • Статті

Які медичні пільги належать учасникам бойових дій

Учасники бойових дій (УБД) та особи, прирівняні до них, а також члени їхніх сімей мають…

13/05/2024 15:51