В основному високий рівень цукру в крові виникає за таких станів, як діабет або переддіабет. Якщо на це не звертати увагу, то можуть з’явитися серйозні проблеми зі здоров’ям.
Медбрат у Центрі мезотеліоми з досвідом клінічних випробувань онкології Шон Марчезе розповів, як можна природно підтримувати цукор у крові в нормі.
За словами Шона Марчезе, через високий рівень цукру в крові може розвинутись резистентність до інсуліну. Тобто, ваш організм більше не зможе використовувати глюкозу для того, щоб отримати енергію. Також через це можуть пошкодитися чутливі тканини, у тому числі нервові клітини та кровоносні судини.
Завдяки підтримці нормального рівня цукру в крові ви зможете запобігти розвитку таких ускладнень, як втрата зору, хвороби серця, пошкодження нирок, невропатія, проблеми із зубами, яснами, суглобами, кістками, ногами.
Крім того, при дуже високому рівні цукру в крові починають накопичуватися кетони, які в результаті здатні призвести до коми і смерті.
Важливо це робити регулярно. Справа в тому, що для ходьби, поїздок на велосипеді, плавання, підняття ваг організму потрібен цукор, завдяки якому генерується енергія. Тобто в цілому фізична активність допомагає зробити тіло чутливішим до інсуліну і при цьому ще контролює вагу.
За рахунок клітковини знижується швидкість всмоктування цукру на кров і розщеплення вуглеводів. Це означає, що після їжі у вас різко не підвищиться рівень цукру. Розчинну клітковину можна отримати з фруктів, овочів, цілісних зерен, бобових. Рекомендується при цьому вживати на день приблизно 14 г клітковини на 1000 калорій.
Через споживання великої кількості їжі за один раз може раптово підскочити цукор у крові. Завдяки невеликим порціям ви також підтримуватимете здорову вагу і знизите ризик розвитку діабету другого типу.
За словами лікаря, через вживання продуктів, багатих на вуглеводи, рівень глюкози в крові сильно підвищується. Також це може стати на заваді вашому організму відновлювати нормальний рівень цукру в крові. Найкраще уникатиме рафінованого або обробленого хліба, локшини та крохмалів, а замість них є цільнозернові продукти.
За рахунок пробіотиків у вашій травній системі з’явиться більше корисних бактерій. Крім того, продукти з цими речовинами допомагають регулювати цукор у крові та знижують HbA1c (показник інсулінорезистентності та переддіабету). Серед таких продуктів – квашена капуста, деякі йогурти та сири, кімчі, темпі, місо.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…