Статті

Киянка розкрила секрети вирощування екзотичних білих огірків

Солодкий перець – це взагалі окрема історія, на городі Тамари він просто б’є всі рекорди, господині вдається вирощувати перці, які навіть не поміщаються у літрову банку, справжні велетні. Дивовижно серед зелених кущів виглядають фіолетові стручки гороху, які господиня заморожує, щоб узимку готувати смачні гарніри.

Вражає і колекція гострих перців, зібрана по всьому світі.

Однак цього року справжньою дивиною стали білі огірки – Паризький білий корнішон. Так, Тамара Іванівна любить експериментувати і щороку на її ділянці з’являється щось новеньке. Звичайно, є сорти, які не виправдовують очікувань, з ними киянка просто прощається, але білі корнішони порадували щедрим урожаєм та ніжним смаком.

Вирощувала господиня їх через розсаду. Насіння висівала в 20 числах квітня, воно настільки дрібне, що іноді важко помітити, але сходи були дружними.

На грядки розсаду пересадила після 15 травня і два тижні поспіль накривала агроволокном, щоб нічні заморозки не пошкодили молоді рослини, та й під таким накриттям огірки швидше йдуть у зростання.

Звичайно, не варто забувати про підживлення. У кожну ямку під час посадки Тамара Проскурня додавала перегній та калімагнезію.

Що стосується поливу, то в спеку грядки з огірками киянка поливає 1 раз на тиждень, але рясно. У Паризького корнішону вегетаційний період становить 54 дні, огірки смачні, хрусткі, соковиті, з тоненькою шкіркою. Сорт запилюється бджолами.

З сортів, що сподобалися, Тамара Іванівна завжди збирає насіння. Для цього треба залишити найсмачніші та найкрасивіші огірки, щоб вони трохи постаріли – дозріли. Потім зриває і залишає їх, поки вони не почнуть трохи бродити.

Розрізає огірок навпіл, вибирає ложкою насіння, промиває і просушує. Більше жодних секретів немає. Окрім Паризького корнішону на грядках ростуть гібридні зелені сорти Маша, Еколь, Кібрія, які щорічно радують господиню щедрим урожаєм та гарним смаком.

Новое на сайте

  • Новини

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…

02/05/2024 22:57
  • Статті

Гусеничні трактори: особливості конструкції, переваги використання

Гусеничні трактори є поширеною спецтехнікою, яка характеризується високою потужністю, маневреністю, широким спектром застосування. Вони застосовуються…

02/05/2024 22:42
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 3 травня

Синоптики зробили прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 3 травня. В Україні 3-го травня прийде…

02/05/2024 22:11
  • Новини
  • Різне

Магнітні бурі на п’ятницю, 3 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

02/05/2024 21:32
  • Статті

Якою була Ольга Кобилянська – цікаві пригоди і бувальщини

В житті видатних людей було багато повчальних пригод. Сьогодні ми розповімо про цікаві епізоди з…

02/05/2024 20:37
  • Статті

Записатися до лікаря можна онлайн: що для цього потрібно зробити

Сьогодні цифрові сервіси полегшують процеси отримання будь-яких послуг. Медичні сервіси не є винятком. Вони містять…

02/05/2024 19:37