Згідно з науковою роботою, опублікованою у виданні Communications Biology, люди, які мають проблеми з кишечником, частіше стикаються і зі старечим недоумством. Важливо в цій ситуації стежити за харчуванням, оскільки може вплинути на стан шлунково-кишкового тракту.
У ході дослідження, проведеного представниками Університету Едіт Коуен, було проаналізовано кілька наукових праць, пов’язаних із хворобою Альцгеймера та розладами кишечника. У кожній із цих робіт брали участь приблизно 400 тисяч осіб. Виявилося, що у тих, хто страждав на хвороби шлунково-кишкового тракту, частіше діагностували хворобу Альцгеймера.
Це дослідження показало, що дуже важливо дотримуватися корисної для кишечника дієти. У цьому підтримати здоров’я кишечника може клітковина.
Багато людей, каже вчений, не отримують достатньої клітковини. У той же час від кількості з’їдених продуктів, багатих на клітковину, залежить стан кишкового мікробіома (тобто бактерій, що «проживають» у кишечнику). Фахівець зазначає, що серед продуктів з високим вмістом клітковини можна виділити, наприклад, цибулю, спаржу, овес.
Читайте також:
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?