Згідно з науковою роботою, опублікованою у виданні Communications Biology, люди, які мають проблеми з кишечником, частіше стикаються і зі старечим недоумством. Важливо в цій ситуації стежити за харчуванням, оскільки може вплинути на стан шлунково-кишкового тракту.
У ході дослідження, проведеного представниками Університету Едіт Коуен, було проаналізовано кілька наукових праць, пов’язаних із хворобою Альцгеймера та розладами кишечника. У кожній із цих робіт брали участь приблизно 400 тисяч осіб. Виявилося, що у тих, хто страждав на хвороби шлунково-кишкового тракту, частіше діагностували хворобу Альцгеймера.
Це дослідження показало, що дуже важливо дотримуватися корисної для кишечника дієти. У цьому підтримати здоров’я кишечника може клітковина.
Багато людей, каже вчений, не отримують достатньої клітковини. У той же час від кількості з’їдених продуктів, багатих на клітковину, залежить стан кишкового мікробіома (тобто бактерій, що «проживають» у кишечнику). Фахівець зазначає, що серед продуктів з високим вмістом клітковини можна виділити, наприклад, цибулю, спаржу, овес.
Читайте також:
Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…
Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?
ПФУ оприлюднив приклад, як обчислюється пенсія за віком у 2025 році. Розповідаємо, як дізнатися суму…
В умовах, коли досягнення науковців роблять неможливе можливим, сфера репродуктивної медицини продовжує вражати новими здобутками.
Система стягнення боргів в Україні готується до революційних змін. “Дія” отримає нові функції на списання…
Пекарі б’ють на сполох: галузь працює на межі збитковості. Що тисне на ціну хліба у…