Статті

Як група крові впливає на здоров’я людини?

Проте треба мати на увазі, що це питання зараз лише вивчається, а стан здоров’я більше залежить від індивідуальних особливостей кожної людини.

Чому групи крові різні?

Групи крові вперше були виявлені австрійським лікарем Карлом Ландштейнером у 1900 році. Він з’ясував, що склад крові у різних груп людей відрізняється одна від одної наявністю специфічного білка на поверхні еритроцитів – червоних кров’яних тілець. Вчений розробив систему, згідно з якою кров усіх людей, що живуть на планеті, поділялася на чотири групи – 0(I), А(II), В(III), АВ(IV). Найчисленніша – нульова, або, як ми звикли її називати, перша група. Вона тече у жилах майже половини населення планети. Найрідкісніша – група АВ, або четверта, її мають лише сім відсотків жителів Землі.

ПЕРША ГРУПА: здорове серце

У тих, хто має першу групу крові, найменше шансів заробити інсульт, а серцеві напади та ішемічна хвороба серця у них виникають значно рідше, ніж у інших. Також у «першогрупників» порівняно низький рівень холестерину, і, можливо, саме тому у них вища тривалість життя. При цьому люди з першою групою крові менш захищені від холерного вібріона, схильні до алергії та туберкульозу. У представників першої групи крові може розвинутись нирково-кам’яна хвороба та виразка шлунка, вони частіше хворіють на грип А. Зате стійкі до психічних захворювань та раку шлунка, який у них виникає дуже рідко, так само, як і цукровий діабет другого типу.

ДРУГА ГРУПА: підвищений гормон стресу

Люди з другою групою крові схильні до гастриту зі зниженою кислотністю, холециститу, утворення каменів у жовчному міхурі, хвороб щитовидки. А ось виразкова хвороба у них велика рідкість. Також друга група крові нагороджує своїх власників слабким імунітетом, схильністю до ревматизму та гіпертонії. У представників цієї групи крові частіше зустрічається карієс, вони схильні до атеросклерозу судин нижніх кінцівок, онкологічних захворювань легень та порушення згортання крові. Жінкам варто побоюватися раку молочної залози. Крім того, у людей з другою групою крові виробляється більше гормону стресу — кортизолу, тому більший ризик розвитку інфаркту.

ТРЕТЯ ГРУПА: сильний імунітет

У людей із третьою групою крові частіше виникають інфекції сечовивідних шляхів, захворювання нирок. Вони так само, як і «другогрупники», більш сприйнятливі до віспи. Зате у них міцніша імунна система, вони легше і швидше відновлюються після перенесених захворювань, а інфаркти в них дуже рідкі. Їм варто побоюватися захворювань суглобів, радикуліту та остеохондрозу, а також раку підшлункової залози. Їм часто дошкуляють різноманітні захворювання кишківника, можливий цукровий діабет другого типу.

ЧЕТВЕРТА ГРУПА: стійкість до карієсу

Ті, хто має четверту групу крові, схильні до втрати пам’яті та деменції. У них найбільш уразлива сполучна тканина, внаслідок чого можуть розвинутися плоскостопість, сколіоз, відшарування сітківки, опущення органів. У представників четвертої групи часто підвищується тиск, є надмірна вага і велика ймовірність утворення тромбів, а жінки схильні до раку яєчників. Через підвищений рівень холестерину в крові у таких людей розвивається атеросклероз та захворювання серця. Крім того, вони страждають від неврозів, зате стійкі до виразок і карієсу.

На роботу японці приймають за групою крові

У Японії групи крові — не лише показник здоров’я, а й характеру. Вже з 1930-х років там приймають на роботу за групою крові, тому що вважають, що вона впливає на здібності людини, темперамент, якість її роботи та взаємовідносини у колективі. При фірмах існують навіть спеціальні відділи, які займаються пошуком співробітників із відповідною групою крові. Наприклад, вважається, що люди з першою групою спокійні, але дуже вперті, з другою – чутливі, з третьою – життєрадісні та цілеспрямовані, а з четвертою – абсолютно непередбачувані. Саме тому людям із четвертою групою в Японії найважче знайти роботу.

Новое на сайте

  • Новини

Які свята відзначають 19 травня і що сталося цього дня в історії

Сьогодні неділя, 19 травня 2024 року. 140-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…

19/05/2024 07:34
  • Новини

Повітряний, м’який і вологий: найкращий рецепт пирога на всі випадки життя: запасіться склянкою

Від шматочка такого пирога важко відмовитися, він повітряний, ароматний, м'який. З таким пирогом і торта…

19/05/2024 06:32
  • Новини

Так курячі яйця їсти не можна – небезпечно для здоров’я: не нехтуйте цими правилами

Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…

18/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю: де чекати грозових опадів 19 травня

Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…

18/05/2024 21:47
  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень сонячного впливу спіткає нас 19 травня

У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.

18/05/2024 21:10
  • Новини

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…

18/05/2024 20:55