Для її приготування беруть 200 г попелу на відро води і, періодично помішуючи, витримують 1-2 доби. Настій, що утворився зливають і на 4-6 годин замочують у ньому насіння.
Після цього просушують до сипучості – насіння готове до посіву.
«Рекордсменом» за кількістю корисних мікроелементів вважається попіл таких рослин, як береза, ялівець, яблуня, горобина, сосна (ось де знадобляться сухі дерева, що залишилися після новорічних свят), шипшина (стебла троянд, що залишилися від обрізки на зиму), а також стебла соняшнику, картоплі, пшениці, вівса.
Світлана ВНУКОВА.
Харківська область.
Люди, схильні до нестабільного артеріального тиску, особливо часто страждають від перепадів погоди, впливу магнітних бур…
Ми вже розповідали про пільги для чорнобильців 1-ї та 2-ї категорій. Продовжуємо тему та роз'яснюємо,…
Рецептів обрядового хліба (паски) в Україні не злічити. У кожної господині є власний, «фірмовий». Випікання…
Коли ніжки стільця або табуретки кріпляться до сидіння клеєм, вони можуть розхитуватися.
Учасники бойових дій (УБД) мають право на безоплатну юридичну підтримку — від консультацій до представництва…
Побілка дерев — це важливий етап у догляді за садом. Дізнайтеся всі нюанси проведення процедури.