Забудьте про духовку й довгий час приготування улюблених десертів! Цей простий рецепт шоколадного торта з банановим кремом доступний кожному – приготувати його можна приготувати всього за кілька хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
-
Курячі яйця – 2 шт.
-
Цукор – 1 склянка
-
Кефір або кисле молоко кімнатної температури – 1 склянка
-
Сода – ½ ч. л.
-
Вершкове масло розтоплене – 50 г
-
Какао – 1,5 ст. л.
-
Спеції для тіста (мускатний горіх, кориця, кардамон) – 1 ч. л.
-
Борошно – 1,5–2 склянки (залежно від консистенції тіста)
Для крему
- Банан – 2 шт.
- Молочний або чорний шоколад – 1 плитка
- Олія – 1 ст. ложка
Приготування
- Склянку кефіру змішайте з необхідною кількістю соди. Відставте в сторону до виникнення реакції.
- Паралельно збийте яйця з цукром, а потім з’єднайте з пінистим кефіром. Додайте розтоплене масло і перемішайте.
- Просійте близько склянки борошна і какао зі спеціями. Перемішайте.
- Поступово додавайте борошно, весь час активно перемішуючи тісто і домагаючись консистенції густої сметани.
- Випікайте коржі на сухій і добре розігрітій сковороді — у її центр ми викладіть по три столових ложки шоколадного тіста і рівномірно розподіліть його. Накрийте сковороду кришкою й поставте на мінімальний вогонь на 2 хвилини. Корж не має липнути до рук, а на його поверхні мають з’явитися дірочки. Перевертати його не потрібно. Усього має вийти сім коржів.
- Для крему розтопіть шоколад на водяній бані й додайте олію й банани, які попередньо потрібно перем’яти за допомогою виделки.
- Дайте коржам охолонути й зберіть торт, перемащуючи його кремом.
- Прикрасьте на свій смак.
Вас також можуть зацікавити новини: