Цей хліб корисніший за інші: дієтологи склали неочікуваний рейтинг

Этот материал также доступен на русском языке

хліб
Фото: freepik
Хліб — один із найпопулярніших продуктів у світі. Та не всі його види однаково корисні. Дієтологи назвали сім варіантів, які варто додати у раціон.

Ключові тези:

  • Хліб залишається одним із найпопулярніших продуктів у щоденному раціоні.

  • Дієтологи наголошують: користь хліба залежить від виду та складу.

  • Дієтологи визначили сім найкорисніших видів хліба.

  • Серед них – хліб з пророщеного зерна, цільної пшениці, на заквасці та інші.

Хліб – один з продуктів, які більшість людей вживає щодня. Який же вид хліба найкорисніший? Дієтологи видання про здоров’я Verywell Health назвали сім видів хліба, яким варто надати перевагу.

Раніше ми розповідали, чому небезпечно їсти запліснявілий хліб, навіть обрізавши його.

Найкорисніші види хліба

Хліб з пророщеного цільного зерна

Такий хліб випікається з основи, в якій зберігаються всі частини зерен, включно з висівками і зародком. Оскільки основу не очищають, вона містить набагато більше поживних речовин,  вітамінів, а також повільних вуглеводів. Окрім цього, такий хліб легше засвоюється.

Хліб з цільної пшениці

Саме такий хліб багатий вітаміни, антиоксиданти та мінерали. Цьому виду хліба варто надати перевагу діабетикам і людям із хронічними захворюваннями серця. Він також корисний для імунітету.

Хліб на заквасці

Цей хліб корисний завдяки застосуванню ферментації, яка зменшує кількість фітинової кислоти та моносахаридів – це речовини, які спричиняють здуття та підвищують рівень цукру в крові. Такий хліб корисний для профілактики діабету та серцевих захворювань.

Вівсяний хліб

Вівсяне борошно багате на вітаміни. Вівсяний хліб уповільнює травлення, запобігає підвищенню інсуліну в крові, а також знижує рівень холестерину.

Хліб з льону

Такий хліб багатий на клітковину, антиоксиданти й корисні жири. Ці мікроелементи важливі для нормального кров’яного тиску. Окрім цього, він містить сполуки лігнани, які покращують настрій і борються із запаленнями.

Житній хліб

Такий хліб краще насичує, порівнюючи з білим, а також сприяє розмноженню незамінних корисних кишкових бактерій.

Хліб з безглютенового борошна

Такий хліб варто обирати людям, які мають непереносимість глютену. Для інших цей вид хліба не є кориснішим, ніж звичайна булка.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?