Відома українська блогерка Валентина Сова поділилася рецептом найсмачніших пиріжків з оригінальною начинкою. Легкі наче пушинка і просто тануть у роті.
Вам буде цікаво: Такі оладки зметуть зі столу ще гарячими: оригінальний рецепт із незвичайним інгредієнтом
Не треба чекати, поки зайде опара, змішали усі інгредієнти і легке, м’яке тісто готове.
Інгредієнти для смажених пиріжків
Для тіста:
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка води
- 1,5 столової ложки олії в тісто і 1-1,5 склянки для смаження
- 2 ч. ложки цукру
- 15-20 г сирих дріжджів
- 700 г борошна
- 0,5 ч. ложки розпушувача
- 0,5 ч. ложки соди.
Для начинки:
- 4 яйця
- 200-300 г сиру «Сулугуні» чи домашнього сиру
- 50 г твердого сиру
- 2 столові ложки сметани чи майонезу
- Зелень – цибуля і кріп
- Сіль – за смаком
Пиріжки зі смачною начинкою – приготування
- У великій мисці з’єднати кефір і воду, злегка тепленькі, влити олію, додати дріжджі, цукор. Добре усе перемішати.
- На борошно насипати розпушувач, просіяти и частинами додати у тісто.
- Наприкінці додати соду.
- Замісити еластичне і м’яке тісто. Прибрати його у тепле місце на 1,5-2 години.
- У цей час зробити начинку. Для цього мілко нарізати зелену цибулю, кріп. На тертці натерти сулугуні чи моцарелу, твердий сир, відварені яйця, підсолити, додати сметану і перемішати начинку.
- Тісто, що підійшло, розділити на порційні шматочки по 80-90 г, руками розпластати кожен шматочок, по центру викласти начинку і зліпити як звичайні пиріжки.
- Дати пиріжкам відпочити хвилин 10-15.
- Розігріти сковороду з олією і обсмажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору і повної готовності.
- До речі, це тісто можна використовувати і для вареників на пару. Що стосується начинки, то можна брати будь-яку на свій смак.
Смачного!
Читайте також: