Субота, 24 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно м’які і повітряні пиріжки з оригінальною начинкою: не залишиться навіть крихти

Неймовірно м’які і повітряні пиріжки з оригінальною начинкою: не залишиться навіть крихти

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо приготувати дріжджові пиріжки на сковороді, від яких можна просто проковтнути язика. Такі вони смачні і апетитні. Рецепт простий. Головне – не забити тісто борошном.

Відома українська блогерка Валентина Сова поділилася рецептом найсмачніших пиріжків з оригінальною начинкою. Легкі наче пушинка і просто тануть у роті.

Вам буде цікаво: Такі оладки зметуть зі столу ще гарячими: оригінальний рецепт із незвичайним інгредієнтом

Не треба чекати, поки зайде опара, змішали усі інгредієнти і легке, м’яке тісто готове.

Інгредієнти для смажених пиріжків

Для тіста:

  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка води
  • 1,5 столової ложки олії в тісто і 1-1,5 склянки для смаження
  • 2 ч. ложки цукру
  • 15-20 г сирих дріжджів
  • 700 г борошна
  • 0,5 ч. ложки розпушувача
  • 0,5 ч. ложки соди.

Для начинки:

  • 4 яйця
  • 200-300 г сиру «Сулугуні» чи домашнього сиру
  • 50 г твердого сиру
  • 2 столові ложки сметани чи майонезу
  • Зелень – цибуля і кріп
  • Сіль – за смаком

Пиріжки зі смачною начинкою – приготування

  1. У великій мисці з’єднати кефір і воду, злегка тепленькі, влити олію, додати дріжджі, цукор. Добре усе перемішати.
  2. На борошно насипати розпушувач, просіяти и частинами додати у тісто.
  3. Наприкінці додати соду.
  4. Замісити еластичне і м’яке тісто. Прибрати його у тепле місце на 1,5-2 години.
  5. У цей час зробити начинку. Для цього мілко нарізати зелену цибулю, кріп. На тертці натерти сулугуні чи моцарелу, твердий сир, відварені яйця, підсолити, додати сметану і перемішати начинку.
  6. Тісто, що підійшло, розділити на порційні шматочки по 80-90 г, руками розпластати кожен шматочок, по центру викласти начинку і зліпити як звичайні пиріжки.
  7. Дати пиріжкам відпочити хвилин 10-15.
  8. Розігріти сковороду з олією і обсмажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору і повної готовності.
  9. До речі, це тісто можна використовувати і для вареників на пару. Що стосується начинки, то можна брати будь-яку на свій смак.

Смачного!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні