Протягом березня-квітня відчутно подорожчала свинина.
Раніше ми розповідали: погода, ціни і тарифи – на які зміни чекати у травні.
За інформацією «ПроАгро Груп», на початку березня свинячу лопатку чи стегно в торгівельній мережі можна було придбати за 150-160 грн/кг. Йдеться про акційні пропозиції продавців. До кінця квітня найдешевша свинина без кістки стала коштувати на третину більше, приблизно 200 грн/кг.
«Найдешевшою пропозицією свинини в торгівельних мережах були ребра й грудинка – від 199 грн/кг, тоді як в березні ціни на них коливалися в межах 180-190 грн/кг. Приблизно на 15 гривень за місяць подорожчав і кілограм підчеревини – наразі середня ціна на неї складає 215 грн/кг», – інформує ресурс.
Яке м’ясо стало найдорожчим
Ошийок залишається однією із найдорожчих частин свинини. Якщо у березні він коштував 260-280 грн/кг, то тепер за шматок такого м’яса доведеться заплатити 320-345 грн./кг.
Трохи нижчі ціни свинячу лопатку. Її ціна становить 220-240 грн/кг. А ще в березні була значно нижчою: 190-200 грн/кг.
Чому подорожчала свинина
Експерти не виокремлюють якусь одну причину росту ціни. Вважається, що на подорожчання впливає:
- загальна інфляція;
- сезонний фактор;
- скорочення пропозиції;
- подальше поширення африканської чуми свиней (АЧС).
Вас також можуть зацікавити новини: