Українці вирощують безліч різних сортів картоплі і кожен має свій улюблений сорт. Але ми сьогодні розповімо про три найпопулярніші, які забезпечать добрим урожаєм.
Читайте також:Досвідчені овочівники зберігають картоплю тільки так: не гниє і лежить до весни
Перший сорт – це Беллароза (Німеччина). Картопля швидко вариться, помірно розварюється, врожайна. Суперранній сорт, який дає великі бульби. Якщо говорити про приготування, Белароза злегка розварюється. Наприкінці відварювання м’якоть стає крихкою, а при жарінні – м’яка всередині, але з хрусткою скоринкою. Підходить для приготування різноманітних страв.
Цей сорт дає хороші врожаї на будь-якому ґрунті і має високу стійкість до посухи. Для раннього врожаю рекомендується бульби перед посадкою проростити.
Другий сорт – Пікассо (Нідерланди). Це оптимальний сорт картоплі для зберігання, середньопізній (95-105 днів), високоврожайний.
Картопля приємного смаку, овальна, жовтого кольору. Серед переваг – висока посухостійкість та мала чутливість до фітофторозу та парші. Потребує порівняно з іншими сортами меншу кількість азотних добрив. Так само як і Беллароза підходить для різних страв.
Третій сорт – Рів’єра (Нідерланди). Надранній – перший урожай можна підкопувати вже через 35 днів після посадки!). Високоурожайний сорт картоплі, бульби якого відрізняються хорошим смаком, чудовою стійкістю до посухи та спеки, малою чутливістю до вірусних захворювань. Смакові якості залежать від місця вирощування. Але картопля дуже смачна.
Читайте також: Колорадські жуки обходитимуть вашу картоплю стороною: топ трав’яних настоїв для боротьби зі шкідником
Сорт Рів’єра дозволяє у південних регіонах вирощувати два врожаї за сезон.
Для найкращого зберігання рекомендується контролювати використання азотних добрив.
Джерело: Зелена садиба