Так, одним із популярних способів зберігання моркви в Україні є зберігання у піску, про це пише Ukr.Media. Але щоб зберегти коренеплід, потрібно ще дещо додати в пісок.
Овочівники запевняють, що такий спосіб підвищує лежкість коренеплоду у рази.
Раніше ми розповідали, чим корисна морква і кому.
Фахівці рекомендують додавати до піску, де зберігається морква, трохи рису. Це допоможе уникнути гниття та зберегти корисні властивості коренеплодів. На 5 кілограмів піску достатньо додати одну склянку рису. Звичайно, з нинішніми цінами на рис особливо не розгуляєшся, але якщо ви зберігаєте моркву для особистого споживання, то все ж таки цей метод не варто відкидати.
Також для покращення зберігання моркви можна використовувати сорбенти, такі як сіль та деревне вугілля. Ці речовини слід розмістити у ящиках поруч із овочами, щоб вони допомагали підтримувати оптимальні умови.
Часто морква взимку пошкоджується гризунами, їм теж, мабуть, хочеться вітамінів. Щоб захистити моркву від мишей, досвідчені овочівники радять змішати колючі частини реп’яха з гострим меленим перцем і розкласти цю суміш навколо коренеплодів. Це допоможе відлякати гризунів та зберегти врожай у безпеці.
Вас також можуть зацікавити новини: