Тушкована капуста з ковбасками в медово-гірчичному соусі
Поєднання свіжої та квашеної капусти створює складніший смак, при цьому можна обійтися лише свіжою. Але тоді додайте в сковороду пару ложок лимонного соку, інакше медова насолода вийде занадто однозначною. І не шкодуйте спецій!
Інгредієнти:
- білокачанна капуста — чверть качана,
- квашена капуста — 1 жменя,
- бульйон — 250 мілілітрів,
- копчені ковбаски або інші за смаком — 300 грамів,
- кмин і коріандр — півчайної ложки,
- паприка — 1 чайна ложка,
- лаврове листя — 2 штуки,
- мед — 1 столова ложка,
- зерниста солодка гірчиця — 1 столова ложка,
- зелень, олія, перець, сіль – за смаком.
Приготування:
- Нашаткувати свіжу капусту. Добре віджати квашену капусту. За необхідності промити її під струменем холодної води, виклавши в друшляк або сито, якщо розсіл занадто різкий.
- Розігріти олію в глибокій сковороді. Викласти обидва види капусти, перемішати і злегка обсмажити. Закрити кришкою і готувати на невеликому вогні до осідання капусти.
- Розтовкти кмин і коріандр у ступці. Приправити капусту паприкою, посолити й поперчити. Додати лавровий лист, коріандр і кмин.
- Влити 200 мілілітрів бульйону. Тушкувати капусту до випаровування більшої частини рідини. Додати мед і гірчицю, влити 50 мілілітрів бульйону, що залишився, і ретельно перемішати.
- Нарізати ковбаски і обсмажити їх на іншій сковороді до рум’яної скоринки. З’єднати обсмажені ковбаски з капустою.
- Готувати все разом під кришкою на малому вогні. Соусу має залишитися небагато, щоб капуста була зволоженою, але не плавала в ньому.
Подавати купусту гарячою, посипавши дрібно посіченою зеленню.
Читайте також: