П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКухні світу: спробуйте салат із начос - і ви не пошкодуєте

Кухні світу: спробуйте салат із начос – і ви не пошкодуєте

Этот материал также доступен на русском языке
Начое є однією з традиційних страв мексиканської кухні. Це хрусткі чіпси з кукурудзяного борошна, нарізані у формі трикутників і приправлені сиром.

Ця закуска стала настільки популярною, що навіть існує Міжнародний день начос.

Раніше ми розповідали про начос:

Салат із начос

Інгредієнти

Салат «Айсберг» або пекінська капуста – 3-4 листки салату, курка копчена (філе) – 500 грамів, цибуля – 1 штука, майонез для заправки і начос – за смаком.

Приготування

  • Цибулю нарізати тонким пір’ям і ошпарити окропом або замаринувати в слабкому розчині оцту із сіллю та цукром.
  • Готову цибулю промити холодною водою і віджати зайву вологу.
  • У салатник скласти шматочки салату або нарізану капусту, кубики копченої курки та цибулю. Заправити майонезом і перемішати.
  • Поверх салату розкласти начос. Під час подачі все перемішати.

Сальса для начос

Інгредієнти

Начос чудово поєднуються з різноманітними соусами. Пропонуємо вам зробити сальсу – традиційний мексиканський соус.

Приготування

 

Болгарський перець – 2 штуки, помідори – 400 грамів, біла цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, кінза, лайм, сіль і гострий перець – за смаком.

  • Помідор, перець, цибулю очистити від шкірки і розрізати пополам.
  • Запекти всі овочі в духовці до рум’яності.
  • Потім перекласти їх в блендер, додати сік лайма, часник, сіль, перець, кінзу і подрібнити.
  • Отримуємо соус сальса.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні