Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні підвищать пенсії: скільки отримуватимуть пенсіонери

В Україні підвищать пенсії: скільки отримуватимуть пенсіонери

Этот материал также доступен на русском языке
Названо суми підвищення пенсійних виплат та дати, коли це відбудеться.

Пенсії в Україні можуть зрости на 10-12% наступного року.

Про це заявила старша наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченка в ефірі Громадського радіо.

Раніше ми розповідали, що кількість отримувачів пенсійних виплат в Україні різко скоротилася.

За її словами, розмір підвищення пенсійних виплат у 2025 році залежатиме від інфляції та зростання заробітних плат, з яких сплачується єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Йдеться про чергову індексацію пенсій, яку проводять щороку з 1 березня. Як запевняють у Міністерстві соціальної політики України, гроші у бюджеті на чергову індексацію є.

Як розповіла експертка, в один з минулих років пенсії після індексації підвищили на 19%, проте цього року підвищення становило лише 6% через низький рівень інфляції та невелике зростання зарплат.

Також Ткаченко наголосила, що незважаючи на статистику Пенсійного фонду, згідно з якою середній розмір пенсії в Україні станом на 1 жовтня 2024 року становить 5 852 гривні, більшість пенсіонерів отримують значно менше. Близько половини отримувачів пенсій виплачують по 3000–4000 гривень на місяць, і лише близько мільйона громадян одержують понад 10 тисяч гривень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні