П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть посіяти ці квіти восени, щоб милуватися раннім та пишним цвітінням

Встигніть посіяти ці квіти восени, щоб милуватися раннім та пишним цвітінням

Этот материал также доступен на русском языке
Сіяти квіти під зиму – це чудова практика, яка дозволяє вам заощадити час навесні та насолодитися цвітінням заздалегідь. Багато садівників використовують осінній час для посіву, щоб рослини могли адаптуватися до вимог клімату та розкрити свій потенціал.

Але важливо ознайомитись із прогнозом погоди, бажано довгостроковим. Насіння квітів досвідчені садівники радять висівати, коли температура не піднімається вище 6 градусів, інакше насіння може почати проростати.

Читайте також: Які цибулинні квіти потрібно встигнути посадити восени – цвітіння буде просто казковим

Витрата насіння при підзимовому посіві трохи більша, ніж при весняному, потрібно враховувати, що деякі з них не перезимують.

Які ж рослини можна сіяти під зиму

Досвідчені садівники відзначають, що не всі декоративні рослини підходять для осіннього посіву.

Що стосується однорічників, то у відкритий ґрунт перед зимою можна висівати: однорічні айстри, волошки, гіпсофілу однорічну, іберис парасольковий, ешольцію каліфорнійську, годецію великоквіткову, хризантему однорічну, космею, лобелію, матіолу.

З багаторічних можна посіяти: аквілегію (водозбір), аліссум скельний, гвоздику турецьку, дельфініум гібридний, мальви, наперстянку, дзвіночок.

Підготовка та процес сівби

Виберіть добре освітлене та захищене від північних вітрів місце. Грунт повинен бути легким і добре дренованим.

Переконайтеся, що ґрунт був оброблений – видалено всі бур’яни, каміння та інші перешкоди. Збагачення ґрунту компостом або перегноєм допоможуть покращити його структуру.

Підготуйте грядки на глибину 2-3 сантиметри. Розкладіть насіння відповідно до інструкцій на упаковці (різні рослини вимагають різних відстаней між насінням) та присипте легким шаром ґрунту.

Читайте також: Ваші клумби перетворяться на квітковий килим: садівники назвали найпопулярніші квіти-самосійки

Ущільніть ґрунт після посіву, щоб насіння контактувало з ним. Потім можна додати мульчу (наприклад, з хвої або сухого листя) для захисту від холоду та збереження вологи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні