Неділя, 6 Жовтня, 2024
ГоловнаРізнеЧим корисна груша: факти про користь та шкоду груші

Чим корисна груша: факти про користь та шкоду груші

Этот материал также доступен на русском языке
Груша – не менш корисний плід, ніж яблуко: один плід на день також здатний уберегти вас від лікарів.

Чим корисна груша

Цінність груші насамперед у тому, що вона низькокалорійна і її можуть вживати люди, які хочуть схуднути.

  • Також у м’якоті груш міститься пектин (харчові волокна), який покращує роботу кишечника, сприяє зниженню рівня холестерину, виведенню токсинів.
  • Вітаміну С у груші небагато, зате вона багата на мінеральні речовини: кобальт, калій, фолієву кислоту (вітамін В9).
  • Калій корисний для серця, має легкий сечогінний ефект і виводить надмірну рідину з організму. Фолієва кислота і кобальт – кровотворні елементи, необхідні для синтезу клітин крові.
  • Шкірка груш містить біологічно активні речовини: біофлавоноїди, дубильні речовини, а також глікозид арбутин, який має антисептичні властивості.
  • Дубильні речовини, що містяться в шкірці груші, корисні при схильності до діареї. У цьому випадку корисно пити узвари з груш, особливо сушених. А м’якуш груш, навпаки, має послаблюючу дію і рекомендується при запорах.

Протипоказання

М’якуш груш має зернисту структуру через так звані кам’янисті клітини, які мають дуже тверду оболонку. Тому при гастритах, колітах сирі груші не рекомендуються.

Також до груш потрібно ставитися з обережністю тим, хто страждає на синдром подразненого кишечника з діареєю. Оскільки в грушах багато вуглеводів, при цукровому діабеті слід віддавати перевагу кисло-солодким сортам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні