Ця паста відмінно доповнить будь-які м’ясні та картопляні страви, а також ідеально поєднується з макаронами.
Пасту можна додавати в будь-які перші страви і будь-які сметанні або йогуртові соуси.
Така паста може чудово зберігатися у холодильнику більше року.
Кропна паста
Для приготування пасти знадобиться в ідеалі найсвіжіший, щойно зірваний з грядки кріп разом із стеблами (0,5 кг).
Інгредієнти
Кріп – 500 г, 50 г очищеного часнику, 400 мл будь-якої рослинної олії, 20 г солі, 10 г цукру, 2 ч.л. лимонного соку, цедра половинки лимона.
Приготування
- Кріп потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
- Нарізати на 3-4 частини та укласти в чашу блендера.
- Додати туди ж сіль, цукор, цедру половинки лимона, лимонний сік, очищений часник, олію.
- Усі компоненти подрібнити у блендері до однорідного пастоподібного стану.
- Готову ароматну пасту розлити в чисті 250 г баночки, залишаючи вільними 2-3 см до шийки.
- Зверху на пасту, в кожну баночку налити олію шаром в один сантиметр і закрутити кришками.
Вихід: 4 баночки по 250 мл чи 1 літр.
Вам сподобаються наші рецепти: